Temmuz 2021’de OnePlus, Hindistan’da Nord 2 orta seviye akıllı telefonunu piyasaya sürmüştü. Telefonun yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamasının ardından pek çok farklı patlama ve yangın olayı raporlanmaya başladı. Kullanıcıların büyük bir kısmı ciddi yanıklar yaşadığını ve yaralandığını söylerken şirket bu konuda tüm kullanıcıları tatmin edecek bir adım atmadı. Görüşme sırasında patlayan başka bir telefon ise Nord 2’nin yeniden tüm dünyanın gündeminde yer almasına neden oldu. 26 Mart 2022 tarihinde paylaşılmaya başlanan iddialar, Twitter üzerinden yayınlandı. Twitter kullanıcısı Lakshay Verma (@lakshayvrm)’a göre cihaz, erkek kardeşinin telefon görüşmesi sırasında patladı. 

OnePlus Nord 2 patladı

İddiaya göre telefon görüşmesi sırasında hızlı bir şekilde ısınmaya başladı ve ardından patlama gerçekleşti. Eriyen metal parçaları kullanıcının avucuna ve yüzüne yapışırken ciddi bir yanık oluşmasına neden oldu. Mesajlarda kullanıcının çözüm bulabilmek adına şirket ile iletişime geçtiği ve OnePlus servis merkezine gittiği belirtildi. Ancak merkez iddialara göre telefon ve durum ile ilgili 2-3 gün sonra herhangi bir şey yapılamayacağını söyleyerek kullanıcıyı bilgilendirdi ve yanan telefonu iade etti. 

OnePlus Nord 2

Paylaşılan görsellerde telefonun tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldiği net bir şekilde görüldü. Ancak dikkat çeken en önemli detaylardan bir tanesi patlamanın önceki telefonlarda da olduğu gibi cihazın sol kenarında meydana gelmiş olması. Hep aynı şekilde patlayan telefonlar teknik bir problem olduğunu net bir şekilde ortaya koysa da OnePlus’ın konuya karşı yavaş davranması ve kullanıcılarına herhangi bir çözüm sunmaması, daha fazla tepki çekmesine neden oldu. Dünya genelinde yüzlerce kullanıcının benzer raporu bildirmesine rağmen şirketin bu konu ile ilgili herhangi bir araştırma başlatmaması ve kullanıcıları bilgilendirmemesi büyük bir ihmal olarak değerlendiriliyor. Yaşanan olaylar sonrasında pek çok kullanıcı telefonları değiştirme yoluna gitmiş durumda. 

Telefon dünyasında daha önce benzer bir problem Samsung cephesinde yaşanmış ve telefon serisindeki aşırı ısınma ve patlama problemleri nedeniyle tüm telefonlar toplanarak kullanıcıların mağdur edilmemesi sağlanmıştı. OnePlus marka modelleri satın alan kullanıcılar şirketten böyle bir hamle beklemiş olsa da şu ana kadar yaşanan süreç böyle bir durumun olmayacağını gösteriyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir