56 yaşındaki bir adamın bir kadının arabasının römorkuna AirTag takarak onu takip ettiği kadının kullandığı AirTag sayesinde ortaya çıktı.

AirTag ürün takip cihazı bir kötü haberle daha ortaya çıktı. Apple AirTag, kişisel eşyalarınızı bulmanızı kolaylaştırmak için geliştirildi. Ürünün “İnsanları izlemek için tasarlanmamıştır.” Vurgusuna rağmen, bazı saldırganlar bu bozuk para büyüklüğündeki cihazı diğerlerini gözetlemek için kullanıyor.

Bu tür son vakalardan biri ABD’de meydana geldi. Pennsylvania, Apollo County’de yaşayan bir kadını, daha önce kendisine yönelik taciz suçlamaları nedeniyle koruma kararı almış olan 56 yaşındaki bir erkek takip etti. Durumu hemen polise bildiren bir kadın, olayı fark ederek büyük bir dram yaşadı.

Bunu, AirTag’in istenmeyen takip uyarısı sayesinde aldı

Bir AirTag, bir kadının arabasının kancasına sarılmış halde bulundu. Polis ekiplerinin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan R birimi sahibi. Ressler’ın icabına bakıldı. Polis ekibinin önünde telefonundan AirTag uygulamasını silen bir kişi kefaletle serbest bırakıldı.

Aynı zamanda kadın yaptığı açıklamada, cep telefonunda bir uyarı gördükten sonra araca takılı bir hava etiketi bulduğunu söyledi. İstenmeyen izlemeyi önlemek için Apple, yakınlarda yabancı bir AirTag olup olmadığını kullanıcılara bildirir. Ayrıca cihazın sesini yüksek bir tonda çalarak risk altında olabilecekleri konusunda da uyarır.

Apple yetkililerle işbirliği yapıyor

Apple kısa süre önce istenmeyen AirTag takibiyle mücadele için yeni kararlar aldığını duyurdu. Her AirTag’in benzersiz bir seri numarasına sahip olduğunu ve cihazın Apple Kimliği ile ilişkili olduğunu kaydetti. TechDev, bir mahkeme emri veya geçerli bir yasa uygulama talebi uyarınca yetkililere gerekli verileri sağladığını söyledi.

Apple AirTag satıştan kaldırıldı

Apple, yetkisiz gözetimin ciddi bir toplumsal sorun olduğunu vurgulayarak, “Ürünlerimizin kötü niyetli kullanımını şiddetle kınıyoruz” dedi. Benzer olaylara şiddetle tepki verdi. Bu yıl AirTag, “Hassas Algılama” özelliğine sahip olacak. Kullanıcılar, bilinmeyen AirTag’in tam mesafesini ve yönünü görebilecekler.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın geliştirdiği teknolojiler ülkemizde daha uygun fiyatlardan satılsa suç engelleme noktasında etkili olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir