Apple AirTag satıştan kaldırıldı - Haberler - indir.com

Apple AirTag satıştan kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın Spring Loaded etkinliği kapsamında tanıtımını yapmış olduğu AirTag takip aksesuarı, çocuk güvenliği endişeleriyle karşı karşıya kaldı. Hatta öyle ki Avustralya'daki bir mağaza, AirTag satmayı durdurdu.

AirTag, Apple'ın Spring Loaded etkinliği kapsamında tanıtımı gerçekleşen en dikkat çekici ürün olma özelliğine sahiptir. Anahtar ve cüzdan gibi sık sık kaybolabilen nesnelerin takip edilmesi ve bu sayede kaybolmamalarını sağlayan AirTag, Apple tarafından resmi olarak piyasaya sunuldu. Apple'ın yeni ve oldukça dikkat çeken ürünü olarak nitelendirilen AirTag Türkiye'de de satışa çıkacak. Fakat Avustralya'da AirTag ile ilgili olarak farklı tartışmalar vardır. 

Apple'ın AirTag isimli izleme cihazının özellikleri sızdırıldıApple'ın AirTag isimli izleme cihazının özellikleri sızdırıldı

AirTag satışları durduruldu

Gizmodo tarafından hazırlanan haberlere göre, Avustralya'da bir Reddit kullanıcısı, "Officeworks" adlı bir mağazada yaşadığı AirTag satın alma deneyimlerini paylaştı. Kullanıcı bir gönderide, "Tezgahtaki personel, sistemlerinde stokta bir miktar AirTag olduğunu görebiliyordu ve bir personel Cuma günü onları sattığını bile hatırlıyordu, ancak bugün bulamadılar." diye yazdı. Bir mağaza temsilcisi gönderdiği e-postada ise "Apple AirTag serisi geçici olarak Officeworks'ten satın alınamayacak" dedi. Mağaza, AirTag adlı cihazlarla ilgili olarak sorunun ne olduğunu belirtmemiş olsa da Apple'ın yanıtı bunun düğme pil hücresinden kaynakladığını da doğrulamış oldu. 

AirTag standartları karşılıyor

Apple bünyesinde yer alan bir temsilci göndermiş olduğu bir e-postada, "AirTag, Avustralya'dakiler de dahil olmak üzere, kullanıcı tarafından değiştirilebilir pile erişmek için iki aşamalı bir it-ve-çevir mekanizması gerektirerek, uluslararası çocuk güvenliği standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır" ifadelerini kullandı.

AirTag'lere güncelleme gelebilir

Farklı kaynaklardan elde edilen haberlere göre AirTag, Aralık 2020 tarihinde tanıtımı yapılan Avustralya'nın yeni düğme pil güvenlik standartlarına ters düşmüş olabilir. Apple'da Avustralya'daki AirTag ürün kutusunda ve uyarılarını uygun bir şekilde güncellemeyi  planlıyor. AirTag'ler ülke içerisindeki Apple mağazaları üzerinden satılmaya ise halen devam ediyor. 

 


İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?
Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldıApple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

PAYLAŞ