Squarespace, Google Domains ile yeni bir anlaşma yaparak alan adı hizmeti sunan müşterileri bünyesine katmayı planlıyor. Google Domains, 2014 yılında herkese açık olarak kullanıma sunulan bir alan adı hizmetidir. Squarespace, kullanıcı dostu arayüzü ve özelleştirme seçenekleriyle bilinen bir web sitesi oluşturma şirketidir. Bu işbirliği sayesinde, Squarespace kullanıcıları Google Domains üzerinden alan adlarını satın alabilecek ve Squarespace’in platformunda kolayca web sitelerini oluşturabilecek.

Alan kaydı, DNS barındırma, alan yönlendirme ve e-posta yönlendirme hizmetlerini bünyesinde barındıran hizmete ilişkin önemli bir gelişme ile karşılaşıldı.

google domains

Google Domains, kapatılarak Squarespace’e katılacak

Squarespace ve Google, bugün önemli bir anlaşmaya imzaları attı. Yapılan anlaşmaya göre Squarespace şirketi, Google Domains varlıklarını tamamen satın alacak. Satın alım işlemleriminin ardından hizmet tamamen kullanıma kapatılacak. Satın alma işlemi, yaklaşık olarak 10 milyon alan adını içeriyor. Squarespace’in Kurucusu ve CEO’su olan Anthony Casalena, konuya ilişkin olarak şu şekilde açıklamalarda bulundu;

Google Domains işletmesinin müşterilerine hizmet vermek üzere seçilmekten son derece gurur duyuyoruz. Etki alanları, web altyapısının kritik bir parçasıdır ve her işletmenin çevrimiçi varlığının temel bir parçasıdır. Etki alanı ürünlerimizi kullanarak milyonlarca kişiye hizmet verdiğimiz ve sorunsuz bir geçiş sağlamaya kendimizi adadığımız için bu yeni müşterilere hizmet vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir