Dünyanın çeşitli yerlerinden siber suçlulara casus yazılım sattığı iddiaları bulunan bir kişi Avustralya’da yakalandı. Söz konusu bu kötü amaçlı hackerin 15 yaşından beri casus yazılım satışları yaptığı ortaya çıktı.

Siber suçlular dünyanın her noktasında kullanıcıların zararına işler yapmaya devam ediyorlar. Sadece kişisel veri güvenliği değil kullanıcıların her türlü banka gibi kişisel bilgileri bu suçlular sayesinde riskli durumda olabiliyor. Bunlardan birisi olan 24 yaşındaki Jacob Wayne John Keen, Avustralya polisi tarafından yakalandı. Jacob Wayne, siber suçlular için casus yazılımlar üreten ve satışı gerçekleştiren bir kişiydi. Imminent Monitor adlı bu yazılımı üretip satması ile tutuklanan şahısın yaptığı iş detayları da ortaya çıktı.

Hacker casus yazılım satıyordu

2

Raporlara göre uzaktan erişim sağlayan bu yazılımı üreten Jacob, bu zamana kadar onlarca müşterisine satış gerçekleştirerek 300 bin dolardan fazla bir gelir elde etmeyi başardı. Söz konusu bu siber korsanın 15 yaşında bu işlere başladığı açıklandı. Keen tarafından geliştirilen bu RAT yazılımı Imminent Monitor hakkında inceleme yapan kolluk kuvvetleri tarafından bu yazılımın siber suçlular tarafından aile içi şiddet failleri tarafından daha çok tercih edildiği ortaya çıktı. 128 ülkede satılan bu yazılım kurbanlarının kişisel bilgilerini çalmasının yanı sıra kamera ve mikrofonlar üzerinden de takip edilebilmesi ve dökümanların çalınabilmesinde kullanılabiliyor.

2017 yılında küresel olarak yapılan Cephus operasyonundan beri istihbarat toplayan yetkililer, FBI ile de çalışarak bu yazılımı piyasaya süren kişinin peşine takılmıştı. Bu zamana kadar ise binlerce kişinin bu virüse mağruz kaldığı ifade edilirken, şimdiye kadar ise yazılımı üreten Keen, 300-400 bin dolar arasında bir kazanç elde ettiği açıklanıyor. Kazanılan bu yüklü paranın ise daha çok yemek siparişlerinde kullanıldığı ifade ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir