Kripto para piyasalarının zorlu günler geçirmesi karşısında madencilik yapan şirketler de bir o kadar sıkıntı günler geçiriyor.  Core Scientific yüksek satışlara rağmen krizi engelleyemedi. İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıl Nasdaq’ta listelenen ve önemli hamleler yapmasıyla gelişimini sürdürmeyi başaran ancak kripto para piyasasındaki son düşüşler nedeniyle Bitcoin satışı yapmak zorunda kalan madencilik şirketi Core Scientific, ciddi bir mali krizle karşı karşıya kaldı. Konuyla ilgili SEC’e yapılan bir bildirime göre Core Scientific nakit kaynaklarını, 2022 sonu veya daha erken bir zamanda bitebilir. 

Core Scientific mali kriz yaşıyor

Bitcoin madenciliği yapan Core Scientific adlı şirket, ciddi bir mali krizle karşı karşıya kaldı. Core Scientific, krizin mali boyutlarıyla ilgili detayları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimle aktardı. Bildirime göre Teksas merkezli firma 26 Ekim günü yaptığı bildirimde, 2022 sonu veya daha öncesinde elinde hiç nakit kalmayacağımı aktardı ve aynı zamanda Ekim ve Kasım başı için beklenen ödemelerinde yapılamayacağından söz edildi. 

Şirketin 24 BTC’si kaldı

SEC’e yapılan birimde şirketin krizden nasıl etkilendiğinin detayları aktarıldı. SEC’e aktarılan bilgilere bakıldığında 10 Eylül tarihinde elinde 1050 BTC olan şirketin şu anda sadece 24 BTC’si bulunuyor. Şirketin nakit rezervi ise sadece 26.6 milyon dolar olarak belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre kripto para piyasasındaki düşüşten ciddi anlamda etkilenen madenci şirketi, Celsius davası, artan enerji maliyeti ve Bitcoin hash rate’indeki artışlar sebebiyle de sorun yaşadı. Halen sürmekte olan Celsius davası, elektrik maliyetinin artması ve Bitcoin hash rate oranlarının artması şirketin olumsuzluğa sürüklenmesine neden oldu. Şirket her ne kadar olumsuz seyirde ilerliyor olsa da stratejik danışman işe alacağını, ek sermaye artırımı yapacağını veya mevcut sermaye yapısını yeniden yapılandırma adımları atacağını bildirdi.

Ünlü yatırımcı Scott Redler, “Bitcoin rallisi” bekliyor!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir