Bing’in dönüm noktası haline gelen yapay zeka destekli Chatbot’u Bing Chat, yeni özelliklerle daha işlevsel hale gelecek. Üçüncü taraf uygulamalar için yapay zeka desteği entegrasyonu da ekleniyor. Microsoft’un yapay zeka destekli Chatbot’u Bing Chat, son dönemlerde birçok yerde oldukça yaygın bir şekilde konuşuluyor ve bu konun konuşulmasının çok iyi bir sebebi var.

GPT-4 entegrasyonu sayesinde, Bing’in popülaritesi çeşitli uygulama mağazalarında arttı. Chatbot, kullanıcıların arama deneyimini kişiselleştirilmiş ve konuşmaya dayalı yanıtlar sağlayarak geliştirdi. Ayrıca daha insancıl bir etkileşim sağlayarak ve kullanıcının arama sonuçlarına göre uyarlanmış reklamlar sunarak, işletmelerin müşterileriyle daha etkili bir şekilde etkileşim kurmasına yardımcı oluyor.

OpenAI’nın ChatGPT’si, yapay zeka ve doğal dil işleme dünyasında da birçok yenilik yaratıyor. OpenAI daha önce ChatGPT’nin artık üçüncü taraf eklentileri desteklediğini ve diğer hizmetlerin onunla entegre olmasına izin verdiğini duyurmuştu. Görünüşe göre Microsoft, Bing Search için de aynı şeyi yapmayı planlıyor. Microsoft Reklamcılık ve Web Hizmetleri Başkanı Mikhail Parakhin, Twitter’da üçüncü taraf eklentilerinin yakında Bing Chat’e geleceği söyleminde bulundu. Bu hamle ile Bing Chatbot’u kullanıcılar için daha işlevsel ve çok yönlü bir araç haline getirebilir.

Ne tür eklentilerin Bing Chat için sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak dil çeviri araçları, üretkenlik ve görev yönetimi araçları, hava durumu ve haber güncellemeleri gibi eklentilerin yanı sıra eğlenceyle ilgili Trivia oyunları veya müzik önerileri gibi eklentilerin de sunulması muhtemel görünüyor. Bing Chat’in üçüncü taraf eklentilerini desteklemesi, Bing Chatbot’un kullanıcı deneyimini geliştirecek ve daha kullanışlı bir hale getireceği aşikar olarak gözüküyor

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir