Ülkemizde pek çok kişinin kullandığı kripto para borsası BinanceTR, ücretsiz Türk lirası çekim kampanyasına karar verdi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan ülkemize özgü bir TR uygulaması geliştiren
Binance, birkaç aydır devam eden kampanyasını güncelleme kararı aldı. Kampanyanın sona erdiğini açıklayan borsa, o kadar ilgilendi ki, kampanyayı birkaç kez ileri bir tarihte bitirme kararı aldı ve yarın bitmesi planlanan serbest çekimi uzattı.

8 Milyon TL cezaya çarptırılan Binance’den ilk açıklama

Geçen yıl Türk lirasını ücretsiz çekmek için kampanya başlatan Binance TR, birkaç aylık bir son tarih açıklamıştı. Duyurulduğu gün kampanya sona ermiş ve çekilen TL’den komisyon kesilecektir. Ancak bu istek kabul görmedi. Ücretsiz Türk Lirası çekme kampanyası, 31 Aralık 2021 tarihinde saat 23:59’da normal bir şekilde sona erdi ve Binance TR tarafından uzatıldı.

Kampanya süresini üç ay daha uzatan kripto para borsası, internet sitesinde tüm Türk bankalarında TL’nin ücretsiz olarak çekilebileceğini duyurdu. Ayrıca Vakıfbank, Akbank ve Ziraat Bankası’nda yapılan havalelerde de paranın günün 24 saati para yatırılıp çekilebileceği vurgulandı. Diğer bankalar ise EFT işlemleri için süreyi beklemek zorunda kaldıklarını söylediler.

Binance TR ücretsiz Türk Lirası çekimiyle ilgili açıklması

Binance TR’nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verildi;

Değerli Binance TR Kullanıcılarımız,

Gösterilen yoğun ilgiden dolayı Binance TR, Ücretsiz Türk Lirası Çekim Kampanyasını 31/03/2022 günü saat 23.59‘a (TSİ) kadar uzatıyor. Promosyonun daha önce 31/12/2021 günü saat 23.59’da (TSİ) sona ermesi planlanmıştı.

VakıfbankAkbank ve Ziraat Bankası ile Havale işlemi yaparak 7/24, diğer tüm bankalardan EFT işlemi ile mesai saatleri içerisinde hesabınıza ücret ödemeden Türk Lirası yatırabilir veya çekebilirsiniz.

Dünya genelinde kripto para işlemleri ve vergi sistemleri hakkında her türlü söylenti yaygınken bu Binance TR kampanyasını nasıl değerlendirirsiniz? Sizce kripto paralar vergilendirilmeli mi? Böyle bir karar fark ederseniz, yabancı borsalara bakar mısınız?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir