Türkiye’de ceza kesilen ilk kripto para platformu BinanceTR’den ilk açıklama Twitter’da yayınlandı. 8 Milyon TL cezaya çarptırılan Binance’den ilk açıklama geldi.

Platform, devlet kurumlarıyla çalışmaya devam etmek için “kurallara ve yasalara aktif olarak uyduğunu” belirtiyor. Kripto ekonomisi, özellikle son zamanlarda, “ekonomi” kavramında çok önemli ve çeşitli değişiklikleri beraberinde getirdi. Kullanıcılar tarafından genellikle “geleceğin ekonomisi” olarak anılan bazı uzmanlar aynı fikirde değil. Özellikle güvenilirlik açısından sorunlu olan kripto ekonomisi, bazı düzenlemelere ihtiyaç duyacak gibi görünüyor.

8 Milyon TL cezaya çarptırılan Binance'den ilk açıklama

Binance açıklama yaptı

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Uluslararası Para Fonu (IMF), ülkeleri kripto ekonomisinde “ortak bir politika” oluşturmak için birlikte çalışmaya çağırdı. Ülkemizde bu yöndeki ilk çalışma dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlandı. Bugün ülkemizde kripto ekonomisi bir prömiyeri daha yaşadı. Ekonominin en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance TR’ye 8 milyon TL ceza kesildi.

Binance, önemli isimlerin başında gelen Singapur’dan çekilecek

BinanceTR, birkaç saat önce Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Kripto para cüzdanı, bu yılın Mayıs ayında karar verildiği için artık Mali Suçları Araştırma Komisyonu’nun (MASAK) kontrolü altında. MASAK, kripto varlık hizmet sağlayıcıları tarafından yapılacak ve “müşteri tanımlama, şüpheli işlemlerin bildirilmesi, bilgi ve belgelerin iletilmesi, sürekli bilgi sağlanması, saklanması ve dosyalanması” kapsamında değerlendirileceği denetimler için kılavuzlar yayınlıyor.

Binance’in bu yükümlülüklerini ihlal ettiğini paylaşan MASAK, platforma 8 milyon TL para cezası verdi. Binance TR, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hızla büyüyen kripto ekonomisinin de hassas bir sektör olduğunu belirtiyor. İşte o açıklama;

Değerli Kullanıcılarımız, Şirketimiz hakkında bugün bazı yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin sizleri bilgilendirmek isteriz.

Yasalar gereği, düzenleyici ve denetleyici kurumlarla iletişimimizi kamuya açık olarak tartışmıyoruz. Ancak şunları belirtmek isteriz ki; Binance TR, BN Teknoloji A.Ş. olarak gelişmekte olan bu yeni sektörde tüm devlet kurumları ile işbirliğine dayalı bir yaklaşım ile bu yani alanda değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyor ve benimsiyoruz.

Dünya Lideri borsa olarak blockchain ve kripto paralar ekosisteminin hızlı büyüyen ve hassas bir sektör olduğunun farkındayız. Bu bağlamda, tüm devlet kurumları ile birlikte; sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenli bir ekosistem oluşturmak için çalışıyoruz.

Saygılarımızla, Binance Türkiye İletişim Ekibi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir