Binance Pool, Bitcoin madenciliğinde yaşanan sorunlara destek olabilmek adına 500 milyon dolarlık fonun oluşturulduğunu duyurdu.

Sıkıntılar yaşayan madencilik sektörüne sermaye sağlamak için Binance harekete geçti. Binance Pool üzerinden başlatılan yeni fon programı ile madencilik sektörüne yönelik finansman sağlayan kuruluşlar arasına bir yenisi daha katıldı.

Binance Türkiye’den üniversite öğrencilerine staj fırsatı

Binance Pool fonu neden başladı?

Kripto sektöründe yaşanan olumsuzluklar, madencilik yapan şirketlere zararlar veriyor. Sektörün önde gelen oyuncularından birisi olan Binance ise bu duruma destek sağlamak adına Binance Pool üzerinden fon başlattı. 18 ay ile 24 aylık ödeme aralıklar ile geri ödenecek olan fonlarda fiziksel ya da dijital teminat verilmesi yeterli olacak.

Kripto madenciliği endüstrisini desteklemek isteyen tek firma Binance değil. Bitmain’in kurucusu Jihan Wu da daha önce benzer bir girişimde bulunmuş ve 250 milyon dolarlık fon kurmuştu. Merkezi Olmayan Finans (DeFi) platformu Maple Finance ise yüzde 20 faiz oranlı borç havuzu başlatmıştı.

Kripto pazarındaki gerileme ve Ethereum’un hisse kanıtına (PoS) planlı geçişi madencileri çok etkiledi. Halka açık madencilik şirketi olarak öne çıkan Riot Blockchain (RIOT) yüzde 70, Marathon Digital Holdings (MARA) ise yüzde 65 düşüş kaydetti.

iOS için Binance indir

Android için Binance indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir