Bloomberg tarafından sürekli güncellenen en zengin milyarderler listesine uzun zamandan beri girmesi beklenen Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zao da dahil oldu. Changpeng Zao, Binance girişimi ile tüm dünyanın en popüler kripto para borsalarından birisini yaratmayı başarırken Böylece gelirlerini de arttırdı ve dünyanın en zengin milyarderlerin den birisi olduğunu güncellenen liste ile kanıtladı.

Milyarderler indexi güncellendi

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Bloomberg milyarderler endeksi için geçtiğimiz pazartesi günü yeni bir güncelleme yapılarak liste paylaşıldı. Yeni listede göze çarpan ilk detay Changpeng Zao’nun da listeye dahil olmasaydı.

2009 yılında tanıtılan Bitcoin sonrasında bu alanda çalışmalar yapan ünlü isim, 2017 yılında Binance sistemini kurmuş ve kısa süre içerisinde dünyanın en popüler kripto para borsalarından birisinin ortaya çıkmasını sağlamıştı. Yapılan güncellemeye göre Changpeng Zao’nun şu andaki serveti 96 milyar dolar seviyelerinde.

Kısa süre içerisinde yüksek bir servete kavuşan Zao, yıllardan beri listede yer alan Oracle kurucusu Larry Ellison’un yüksek servetine çok kısa süre içerisinde ulaşmayı başardı. Listeye giriş yaptıktan sonra hızlı bir şekilde yükselmesi beklenen Binance kurucusunun özellikle kripto para sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması halinde bu yükselişinin çok daha kısa süre içerisinde yaşanması bekleniyor.

Gündemde milyarder olması ile yer almış olmasına karşın Changpeng Zao yaptığı açıklamalardaki mütevaziliği ve sürekli yardım vurgusuyla da dikkat çekiyor. En son verdiği röportajda zenginlik ile ilgili şöyle demişti; 

“Zenginlik sıralamasına odaklanmak yerine kaç kişiye yardım edebileceğinizi düşünmelisiniz. Servet sıralaması yerine hayırseverlik ve hayırseverlik çabası ile ilgili sıralama yapılması gerekiyor.” 

Changpeng Zao

Resmen doğrulanmamış olsa da CNN’de yer alan bir haberde Changpeng Zao’nun servetinin %99’luk kısmını bağışlamayı düşündüğü belirtildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir