Günlerdir kripto para piyasalarını olumsuz yönde hareketlendiren Binance ve FTX olayları hız kesmeden devam ediyor. 

Günlerdir devam eden Binance FTX olaylarının ardından dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance, FTX’i satın almak istediğini duyurdu ve bu açıklamaların ardından piyasalarda hızla düşüşe geçti. Şimdi ise Binance’in FTX’i satın alma kararından vazgeçmesine dair ortaya çıkan iddialar karşısında piyasadaki satış baskısı arttı ve Bitcoin (BTC) fiyatı 16 bin doların altına geriledi. Binance’ın satış satın almadan vazgeçtiğine iddialar doğrulanınca satış baskısı daha da arttı ve Bitcoin 15.600 dolar seviyesine gerileyerek, son 2 yılın en düşük seviyesine inmiş oldu. Piyasalardaki çalkantılı durum karşısında kripto para piyasalarında son 24 saat içerisinde 180 milyon dolar yok oldu. 

Binance, FTX’i almaktan vazgeçti

Binance CEO CZ ve FTX CEO

Kripto para piyasalarında halen Binance ve FTX rüzgarı esmeye devam ediyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), likidite sorunları yaşayan FTX borsasını satın almak için bir niyet mektubu hazırladıklarını açıklamıştı. Binance’ın bu açıklamalarından önce BTC 19.000 doların altında seyrederken, birkaç dakika içerisinde 20.000 doların üzerine çıktı ancak bu süre uzun sürmedi. Ardından Bitcoin ve altcoinlerde sert düşüşler başladı. Bugün içerisinde 18 bin dolar bandında hareket eden BTC, akşam saatlerinde Binance CEO Zhao’nun FTX’i satın almaktan vazgeçtiklerini açıklamasının ardından Bitcoin adeta çakıldı. Bitcoin bu açıklamaların ardından yönünü aşağı çevirdi ve yazının hazırlandığı dakikalarda 15.621 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

Piyasalardan 180 milyon dolar silindi

Hakkında çeşitli iddiaların çıkmaya başladığı günden itibaren değer kaybeden FTX yerel tokeni FTT, yüzde 80 oranında değer kaybederek 2.7 dolar seviyesine düştü. Yaşanan bu olaylar karşısında kripto para piyasaların toplam değeri sadece 24 saat içerisinde 180 milyar dolar gerileyerek 812 milyar dolara indi.

FTX krizi sonrası, diğer borsalardan kritik açıklama

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir