FTX’in çöküşünün ardından yapılan yeni açıklamalarda işten çıkarmaların olabileceği belirtildi. İşte sektörü bekleyen yeni tehlikeler.

FTX’in çöküşü, kripto para sektöründe ciddi bir prestij kaybına yol açtı. Şimdi ise işe alım uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda FTX’in ardından kripto para şirketlerinde işten çıkarmaların hızlanacağı belirtildi.

Kripto sektöründe 4695 kişi işten çıkarıldı

CoinGecko tarafından derlenen 14 Kasım tarihli raporda 13 Kasım tarihi itibariyle 2022 başından beri 4695 kişinin işten çıkarıldığı belirtildi. Bu sayı, şirketlerin yüzde 4’lik bir işten çıkarma yoluna gittiğini gösteriyor. Ancak rapora göre asıl tehlike bundan sonrasında yaşanacak. Zira FTX’in ani çöküşü, kripto para sektöründe işten çıkarmaları hızlandıracak ve daha fazla kişi işsiz kalacak.

FTX’in sektördeki tahribatı şu an için net olarak ortaya çıkmış değil. Bu nedenle raporda önümüzdeki dönemlerde tablonun çok daha net olacağı ve buna bağlı olarak sektörü bekleyen tehlikelerin ortaya çıkabileceği belirtildi.

Sektördeki en son olarak Stripe, 1.000 çalışanını işten çıkarmış, Flow blockchain geliştiricisi Dapper Lab %22’lik kesintiye gitmiş ve risk sermaye şirketi Digital Currency Group çalışanların %10’unu işten çıkarmıştı. Bu şirketlere ek olarak  yatırım şirketi Galaxy Digital,  Coinbase gibi pek çok şirket de işten çıkarma yapacağını duyurdu.

FTX
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir