Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kimlik avı ve dolandırıcılığı konusunda Google arama sonuçlarının web siteleri desteklediğini duyurdu. 

Binance CEO’sundan dolandırıcılık uyarısı

Google, reklam hizmetleri için kripto para kullanımı konusunda katı politikalarıyla bilinmektedir. Ancak dolandırıcılar son birkaç yıldır hala Google’da olduğu görülmektedir. Hatta dolandırıcılıkla ilgili web siteleri, meşru kripto para ve Blockchain projelerinden bile daha üst sıralarda yer alıyor. CZ 27 Ekim günü attığı tweetinde, Google’da CoinMarketCap’i aradığını belirtti. Ancak gerçek web sitelerinin önünde reklam etiketi kullanılan kimlik acı sitelerinin ortaya çıktığı konusunda uyarıda bulundu. CZ konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu, MetaMask’a akıllı sözleşme adresleri ekleyen kullanıcıları etkiliyor. Bunun için Google ile iletişime geçmeye çalışıyoruz ve bu arada sosyal kanallardan kullanıcıları bu konuda uyarıyoruz.”

CoinMarketCap, kripto para piyasasında en yaygın kullanılan kripto veri toplayıcılarından biri olarak değerlendirilmektedir. Ne kadar olduğu açıklanmayan ücret karşılığında kriptokoin.com, Nisan 2020’de satın alınmıştır. Popüler olduğu değerlendirildiğinde bu dolandırıcılık reklamlarına çok fazla trafik olduğu yönlendirilebilir. Kişilerin internet sitesine girmeleri için genellikle taklit URL’ler kullanmaktadırlar. B sebeple, kimlik avı web sitelerini tespit etmek oldukça zorlayıcı olabilmektedir. 

Kimlik avı sitelerinin sayısı artıyor

Bu yılın nisan ayında belirtildiği üzere, blockchain güvenlik firması SlowMist bir rapor yayınlandı. Konuyla ilgili kötü aktörler, Achor Protocol ve Astroport markasını kullandığını açıkladı. Bununla beraber taklit edilen web siteleri ön plana çıkarmak için Google Ads’i kullandıklarını belirttiler. SlowMist tarafından belirtildiği üzere, tanıtılan web siteleri, insanların araştırdıkları gerçek sitelerin önüne geçmektedir. 12 Nisan ile 21 Nisan arasında 52 adresten yaklaşık olarak 4,31 milyon dolar değerinde olan Luna Classic (LUNC) ele geçirildi.

Binlerce Bitcoin satan madencilik şirketi krizi engelleyemedi!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir