Dünyanın en büyük kripto para borsası CEO’su Chanpeng Zhou kara para aklama iddialarını kabul ederek görevinden istifa etti. Şirketin 4,3 milyar(123 milyar TL) dolar ceza ödemesi ile de kripto dünyasının da gündemine oturdu. 

Changpeng Zhao kara para aklamayı kabul etti

Zhao, X platformunda yaptığı paylaşımda “Hatalar yaptım ve şimdi sorumluluğu almalıyım. Bu topluluğumuz, Binance ve kendim için en iyisi” dedi. 

Zho’nun 50 milyon dolar ödeyerek yöneticilik yetkisinin alındığı yine de şirkette çoğunluk hissesinde korunmasına izin verildi. Anlaşma ile birlikte Binance’in son zamanlarda artan dolandırıcılık gibi diğer soruşturmaları da sona eriyor. 

Binance CEO’su Kara Para aklamayı kabul ederek istifa etti

ABD’nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC Washington’da federal mahkemeye sunduğu 13 şikayet soruşturmasında Zhoa ve Binanceye yönelik suçlamalarda bulunmuştu. 

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland  bütün ihlallerin bilerek yapıldığı ve şirketin ödeyeceği 4,3 milyarın bugüne kadar verilmiş en büyük cezalardan olduğunu da belirtti 

Bir Bakanlık Sözcüsü “Binance İranlı ve ABD’li kullanıcılar arasında yaklaşık 900 milyon dolarlık işlem yapılmasını sağladı. Ayrıca ABD’li ve Suriyeli ve Rus işgali altındaki Kırım, Donetsk ve Luhansk’taki kullanıcılar arasında milyonlarca dolarlık işlem yapıldı” dedi.

Binance’nin yeni Ceo’su Richard Teng oldu

Şu anda Bölgesel Piyasaların eski Küresel Başkanı olan Richard Teng in bugün Binance’in yeni CEO’su seçildi. Zhou Richard Teng için şu sözleri söyledi:

”Richard son derece vasıflı bir liderdir ve otuz yılı aşkın finansal hizmetler ve düzenleme tecrübesiyle şirketin bir sonraki büyüme döneminde yönünü belirleyecektir. Binance’in bir sonraki güvenlik, şeffaflık, uyumluluk ve büyüme aşamamıza ulaşmasını sağlayacak” 

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir