Bill Gates, Microsoft’tan yaptığı son promo ile sosyal medyada gündem oldu. Gates sahibi olduğu Microsoft’un 47. yaşını kutladı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft, 4 Nisan’da 47 yaşına girdi. Microsoft’un hayırsever ve milyarder kurucu ortağı Bill Gates, eski şirketi hakkında duygusal bir Instagram gönderisi paylaştı.

4 Nisan 1975’te Paul Allen ve Bill Gates tarafından kurulan yazılım ve donanım üreticisi, 47 yıl sonra dünyanın en büyük şirketlerinden biri olmaya devam ediyor. Microsoft’un kurucu ortağı Gates’ten komik bir video geldi.

Bill Gates, Microsoft 47. yaşını kutladı

Microsoft 4 Nisan’da 47 yaşına bastı ve dünyanın üçüncü büyük şirketi oldu. Şirket ve kurucusu Bill Gates’in sosyal medya adreslerinden doğum günü mesajları gelmeye başladı. Gates, seneler önce Microsoft için yaptığı sandalye üstünden atlama yeteneğini Instagram’da yeniden paylaştı.

Bill Gates’in Instagram hesabından yapılan paylaşımda şu ifade yer alıyor:

“Microsoft’un her masada ve her evde bir bilgisayar vizyonunu gerçekleştirmek için büyük adımlar atıldı. Şirketin, daha fazlasını başarması için gezegendeki her kişiyi ve kuruluşu güçlendirmeye çalışmasından gurur duyuyorum.”

1985’in sonlarında Microsoft, en popüler ürünü Windows’u piyasaya sürdü ve merkezini Redmond, Washington’a taşıdı. İkonik Microsoft Office paketi 1990 yılında piyasaya sürüldü. Microsoft ayrıca uzun yıllardır yazılımda liderdir. Mozilla ve Google devralana kadar, Internet Explorer, İnternet çağının varsayılan tarayıcısıydı.

Bill Gates dünyayı yeni bir pandemiye karşı uyardı

Microsoft, 2014’ün başlarında Nokia işletmelerini ve hizmetlerini 7,2 milyar dolara satın aldı. Teknoloji dünyasında bir şirketin bir diğer büyük satın alımı ise Ocak 2022’de gerçekleşiyor. Microsoft, oyun geliştirme şirketi Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın aldı.

Microsoft hibrit çalışma stili ile ilgili 5 Nisan tarihinde etkinlik düzenleyecek

13 Ocak 2000’de Steve Ballmer, CEO olarak Bill Gates’in yerini aldı. Ballmer’ın 2014’teki istifasının ardından Satya Nadella onun yerine Hint asıllı oldu. Nadella’nın gelişi Microsoft’un kurallarını gerçekten değiştirdi. Teknoloji devi, bulut ve yapay zeka pazarlarına yaptığı yatırımı hızlandırdı. Nadella, Microsoft’u neredeyse 8 yıldır yönetiyor.

Peki siz Mictosoft ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir