Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates, kripto para yatırımcılarını kızdıran bir açıklama yaptı.

Bill Gates’ten Elon Musk uyarısı

Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Bill Gates, katıldığı bir konferansta verdiği röportajla dikkatleri üzerine çekti. Ünlü milyarder, röportajında birçok konuyu ele alırken NFT koleksiyoncuları ve kripto para yatırımcıları hakkında şok edici açıklamalarda bulundu.

Geçmişte bitcoin için açıklamalar yapan Gates, BTC’nin küçük yatırımcılar için çok riskli olduğunu söylüyor. Peki ünlü milyarder, NFT severleri üzecek hangi sözleri söyledi? Detaylar haberimizde:

Bill Gates, NFT’ler ve kripto paralar için “Büyük aptal teorisine dayanıyor” sözlerini kullandı

Röportaj sırasındaki sorulara yanıt olarak Bill Gates, bugün içinde bulunduğumuz dünya düzeni ekonomisinin seviyesinin “gördüğünden daha hızlı değiştiğini” söyledi. Sermayelerin hangi yöne gittiği netlik kazanmazken bu durumun büyük bir sorun olduğunu da ifade etti.

Bir Microsoft destekçisi, kripto para birimlerinin ve NFT’nin “büyük delilik teorisine dayandığını” söylüyor. Yüksek fiyatlı mülklerin ancak onları satacak kadar aptal birini bulursanız dayanacağını açıklıyor.

Ünlü milyarder, kısa süre önce büyük bir hırsızlıkla karşı karşıya kalan NFT Bored App Yatch projesi için “Dijital pahalı maymun dünyayı baya iyileştirecek” diyerek üstlü yapalı bir şekilde Elon Musk ve Musk gibi yatırımcılarla alay etti. Satılan ürünlerin fiyatlarındaki artışın yatırımcı sayısı ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

Bill Gates, NFT ve kripto para birimleri hakkında dikkat çekici sözlerine şöyle devam etti: “Aptalca teori, bireylerin bir ürünü başka birinin daha büyük bir miktar ödeyeceği beklentisiyle satın almasıdır.”

Görünüşe göre kripto para borsasını “Ben karışmam” sözleriyle kesen Gates, birçok kişiden yanıt alacak. İnsanlar şimdiden sosyal ağlarda sözde kripto para birimi sözcüsü Musk’ın Bill Gates’e bir açıklama yapmasını bekliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir