Bilgisayar pazarının 2022’nin ilk çeyrek kısmında yani ilk üç aylık zaman için lideri Lenovo oldu. Gartner tarafından aktarılan 2022’nin ilk çeyreği raporuna göre geride kalan ilk üç ayın lideri yüzde 23,6 pazar payı ve 18 milyondan fazla sevkiyat ile Lenovo oldu. Buna rağmen ise şirket geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12’den fazla düşüş gördü. 

Bilgisayar pazarında ikinci sıraya adını yazdıran yüzde 20,5 pazar payı ve 15 milyondan daha fazla  sevkiyat ile HP aldı. HP, bu oranla geçtiğimiz yıla göre küçülme yaşadı. Üçüncü sırada ise yüzde 17,7 pazar payı ve 13 milyondan fazla sevkiyat ile Dell olurken, teknoloji devi Apple, yüzde 9 pazar payı ve 7 milyondan biraz daha fazla sevkiyat işlemi ile dördüncü sırada yer aldı. Apple, yeni nesil Mac’ler ile beraber listenin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre büyüme kat eden isimlerden biri oldu. 

Listenin devamında ise kullanıcıların karşısına yüzde 7,2 pazar payı ile Asus ve yüzde 7,1 pazar payı ile Acer çıktı. Diğer üreticilerin toplamı ise yüzde 14,8 oldu. Gartner tarafından hazırlanan ve aktarılan raporlara göre PC pazarı, 2022’nin ilk çeyreğinde 2021’in ilk çeyreğine oranla yüzde 7,3 oranında daralma yaşadı. 2022’in ilk çeyreğinde 77 milyondan daha fazla sevkiyat yapılırken, bu rakam 2021’in ilk çeyrek kısmında ise 83 milyon seviyesinde yer alıyordu. PC satışlarının 2022’nin ilk çeyreğinde gerilemesinin ardında, kullanıcılar pandemi sebebiyle 2020 ve 2021 içerisinde oldukça ciddi oradan PC alımı yapması da yer alıyor. Uzaktan çalışma sisteminin patlamasıyla satışları daha da artan PC üreticileri, büyük ihtimalle artık düzenli olarak bir gerileme görecekler. Çünkü pek çok kişi artık ofislere gitmeye başladı, kullanıcı özelinde PC barındırma oranı yüksek bir miktara ulaştı. 

Realme Küresel Fotoğraf Yarışması başladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir