Herkesin bilgisayar alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda çekinceleri olur. Bizde bu yazımızda bilgisayar alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık.

Dizüstü bilgisayarlarda RAM nasıl yükseltilir?

Dünya çapında her gün yaklaşık 1 milyon bilgisayar satılmaktadır. Milyonlarca kullanıcının bilgisayar alırken aklındaki tek bir soru var; “Hangi bilgisayarı almalıyım?” Bu, kullanıcıların bir süre sonra kafasını karıştıran tamamen doğal bir sorudur. Bunun ana nedeni, bir bilgisayar satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğidir.

İnsanlar herhangi bir teknolojik cihaz alırken aceleci davranırlar ve bu sonradan pişmanlık duymanıza neden olabilir. Kendinize bilgisayar aldığınıza pişman olmamak için nasıl bir bilgisayar almalısınız, bilgisayar alırken nelere dikkat etmelisiniz? Bütün bu soruları cevapladık.

Fiyat

Bilgisayar almak istiyorsanız ve hangi bilgisayarı alayım diye sorarsanız. Yapmanız gereken ilk şeylerden biri bir fiyat belirlemek. Bütçenizi sınırladığınızda, seçim yapmak daha kolay hale gelebilir.

Marka

Bilgisayar alırken hangi bilgisayarı alayım diye düşünüyorsanız fiyatına göre bir marka seçmelisiniz. Özellikle laptop alacaksanız marka çok önemli. Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlardan daha sıkı bir form faktörüne sahip olduklarından, kolayca aşırı ısınabilirler. Dolayısıyla iyi markalı bir dizüstü bilgisayar iyi bir anakarta sahip olacak ve daha az ısı ve daha fazla performans ile sonuçlanacaktır.

Anakart

Bir bilgisayarın bilgisayar olabilmesi için ihtiyaç duyduğu donanım parçalarından biri de anakarttır. Anakart, satın aldığınız bilgisayarın önemli bir parçasıdır çünkü bilgisayardaki tüm bağlantıları yapan anakarttır.

İşlemci

Bilgisayarın beyni olan ve tüm işlemleri kontrol eden işlemci en önemli bileşenlerden biridir. Bunun nedeni, işlemcinin bilgisayarda çalışan tüm programlarla ilgilenmesidir.

RAM

Bilgisayarın geçici belleği olan RAM hız ve performans açısından önemli bir yer tutar. Bir bilgisayarın olmazsa olmaz donanım unsurlarından biri bilgisayarın RAM’idir. Kendiniz için doğru RAM’i seçmezseniz satın aldığınız bilgisayar size beklediğiniz sonuçları vermeyebilir.

Ekran kartı

Bilgisayar satın alırken en çok konuşulan donanım bileşenlerinden biri de ekran kartıdır. Bu soruya şu şekilde cevap vermek istiyoruz: Adobe uygulamalarını veya yüksek kaliteli grafik gerektiren oyunları oynamayacaksanız, üst düzey bir harici grafik kartına ihtiyacınız yok.

SSD/HDD

Bellek bir bilgisayar için çok önemli olsa da, bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri bellek değildir. Son zamanlarda SSD’ler ayrılmaz bir parça haline geldi, hemen bilgisayar alacaksanız en az 500 GB SSD almanızı öneririz.

Bu içeriğimizde nasıl bir bilgisayar almanız gerektiğini ve bilgisayar alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattık. Peki siz bilgisayar alırken nelere dikkat edersiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir