Electronic Arts’tan pek de memnun olmayan Battlefield 2042 oyuncuları, bütün platformlarda iade yapılmasını talep eden change.org kampanyası oluşturdu ve binlerce imza toplandı. Yaklaşık olarak bir önce kadar başlatılan bu kampanya, Battlefield 2042’nin teknik sorunlar ile gündeme gelmesinin sonra ilgi görmeye başladı. Change.org sayfasında EA ve DICE’ın lansmandan önceki dönemler içerisinde verdiği sözleri tutmadı ve oynaması mümkün olmayan bir yapım olduğunu gösteriyor. 

Oyuncular, Battlefield 2042’nin kendilerini toplam olarak milyonlarca dolarlık bir zararla karşı karşıya bıraktığının altını çizdiler. Diğer bir taraftan ise şu an için 100 bin toplanan imza ile bu hızla 50 bin imza daha eklenirse toplu bir dava açılması konusunda ülkenin en iyi avukatlarından biriyle iş birliği yapacağı ve Electronic Arts’a büyük bir davanın açılacağı da Change.org kampanyasında yer alan bilgilerdendir. 

4 6

Battlefield 2042 çok sayıda hata ve eksik özellik ile oyuncuların karşısına çıkarken, kitlenin EA’ye karşı tepki veriyor olması da oldukça normaldir. Aynı zamanda, Steam Hall of Shame sıralamasında hızla yükselen Battlefield 2042, şu anda platformdaki en kötü 12. oyun olarak adından söz ettiriyor. Bunun gibi hoş olmayan durumlar ortaya çıktığında bu yana  EA ce DICE işçinde bir takım değişiklikler yapıldığı belirtildi. Örnek vermek gerekirse, DICE’ın tasarım başkanı olarak görevlendirilen Fawzi Mesmar’ın Battlefield 2042 lansmanının sonra stüdyosundan ayrılması ve DICE genel müdürü Oskar Gabrielson’nun şirkette geçitmiş olduğu yaklaşık olarak on yılın ardından birden bire istifasını vermesi şirketler içinde büyük sorunlar yaşandığı gösteriliyor. 

GTA yeni nesil yükseltmesi ücretli olabilir

Bu ayın ilk günlerinde oyunun ilk büyük içerik güncellemesinin yaza kadar erteleniyor olması, tepkilerin büyümesine neden olduğunu de söylemek mümkündür. Bu zaman aralığı içerisinde geliştirici ekip, oynayıştaki temel sorunları çözmek için çalışmaya devam ederek bir sonra yamayı Mart ayına kadar oyuncular için sunması da hedefleniyor. EA ve DICE’ın bu durumdan nasıl çıkacağı ise şu an için merak edilen konular arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir