Yeni bir ev dekore ediyorsanız veya eski dekorasyon stilinizi güncellemek istiyorsanız, banyo dekorasyonu konusunda ekstra dikkatli olmalısınız. Peki, nedir bu noktada dikkat edilmesi gerekenler? Sizin için bu sorunun yanıtını detaylıca verdik. Siz de banyonuzu dekore etmeden önce göz önünde bulundurabileceğiniz bu önemli detaylar ile başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Aydınlatma

Banyolar özel alanlar olduklarından dolayı mümkün olduğunca güçlü ve yeterli ışık verebilecek ürünler kullanılmalıdır. Karanlık banyolar ruh halinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Aydınlatma için klasik seçimler yapmak isterseniz beyazı tercih edebilirsiniz. Alternatif dekoratif stiller için sarı ve loş ışıkları tercih edebilirsiniz. Böylelikle keyifli banyo tasarımları oluşturabilirsiniz.

Özel Alanlar

Banyoları dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta işlevsel alanlar elde etmeniz gerektiğidir. Bu tür alanlar hareketlerinizi kısıtlamamalıdır. Banyolar işlevsel amaçlar için tercih edilir. Geniş bir alanı kendiniz için ayırmanız daha rahat hareket edebilmenize destek verir. Özel alan tasarımları işlerinizi pratikleştirir.

Renk Tercihleri

Renkler banyolarda göz yormayacak şekilde seçilmelidir. Banyolarda koyu tonlar kullanılırsa şık ve estetik ortamlar oluşabilir. Temizleme konusunda da renkler öne çıkar. Genel olarak siyah ve benzeri renkler daha çabuk tozlanabilir. Bu sebeple, siyah banyoları tercih ederken dikkat edilmelidir. Sarı ve tonlarındaki renkler en sık tercih edilenler arasındadır. Banyolarda daha canlı renk seçimleri yaparak kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz. Renk uyumluluğu için aksesuar kullanımına da ağırlık verebilirsiniz.

Kolay Temizlenebilir Ürünler

Banyolar hijyenik olması önemlidir. Bu sebeple, seçeceğiniz ürünler kolay temizlenebilir yapıya sahip olması gerekir. Banyo için seçilecek ürünler leke tutmamalıdır. Leke tutmayan ürünler tercih edildiği zaman temizlik işlemi pratik hale gelir. Özellikle klozet gibi ürünlerin kolay temizlenebilir olması son derece önemlidir. Bu noktada dilerseniz dekoratif ürünler için VitrA klozet modelleri arasında tercih yapabilirsiniz.

Aynalar

Banyo dekorasyonlarında ayna boyutları önem taşır. Uygun genişlik ve ortam olduğu zaman boy aynalarını kullanarak farklı bir duruş elde edebilirsiniz. Aynalar kişisel ihtiyaçlarınız göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Aynaların kenar kısımlarında yer alan motifler ve renkler birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aynanın kenar bölgelerinde çizikler ve hasarlar olmamalıdır. Aynı zamanda aynaların da kolay temizlenebilir olması ve leke tutmaması aranabilecek özellikler arasında yer alır.

Zemin

Banyolar ıslak alanlardır. Bu sebeple, kazalar sık sık meydana gelebilir. Bu kazaların en büyük sebepleri arasında banyo zemini yer alır. Kaza riskini en aza indirmek için banyo zeminlerinin kaygan olmaması önemlidir.

Kaymayabilecek özelliklere sahip zeminler tercih edilebilir. Yalnızca zemin olarak değil banyoda kullanılan ürünlerin kaygan olmayan özelliklere sahip olması önemlidir. Banyolarda paspas kullanmayı düşünüyorsanız paspasların kayması önlenmelidir. Motifler ve renkler de zeminler söz konusu olduğu zaman öne çıkar.

Dekoratif Ürünler

Dekorasyon stilini farklılaştırmak istiyorsanız aksesuar ve dekoratif ürünlerden destek alabilirsiniz. Diş fırçalığı, sabunluk gibi ürünleri tek veya set şeklinde satın alabilirsiniz. Çöp kovası ve tuvalet fırçası dekorasyona katkı sağlayabilecek önemli detaylardandır. Çöp kovası ve tuvalet fırçaları birbirine yakın durduğundan dolayı takım olarak tercih etmeniz bütün bir görünüm elde edebilmenize destek verir.

Banyolarda lavaboların üzerinde kullanabileceğiniz büyük aynaların yanı sıra büyüteç özellikli olan ve duvarlara monte edilebilen küçük makyaj aynalarını kullanabilirsiniz. Yapay ve canlı bitkilerle banyonuzda farklı bir atmosfer elde edebilirsiniz. Neme dayanıklı canlı bitkileri veya yapay bitkileri bu noktada gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kulak çubukluğu, pamukluk ve diğer düzenleyiciler banyolar için kritik önem taşır. Bu kutulara ister banyo dolabının içerisinden isterseniz banyo raflarından erişebilirsiniz. Farklı kapak şekillerine sahip modeller banyolarınıza estetik bir hava kazandıracaktır. Aplikler ve led aydınlatma ürünleri modern ve şık bir hava elde edebilmek adına önemlidir. Çerçeveler ve tablolar da isteğe bağlı olarak tercih edilebilir. Banyo dekorasyonlarında banyoya uygun tablolar bulabilmeniz mümkündür. Bu tabloları ister duvarda isterseniz rafların üzerinde kullanabilirsiniz.

Dolaplar

Banyo dolapları dekorasyonun temelleri arasında yer alır. Dolapları seçerken boyutlarına dikkat etmelisiniz. Eğer banyonuzun küçük olduğunu düşünüyorsanız iç hacmi geniş olan ufak boyutlu dolapları deneyebilirsiniz. Her biri yeni nesil teknikler ile dizayn edilen dolaplar sayesinde banyonuza farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Banyoların odak noktası olabilecek dolaplar ve diğer tüm ayrıntılar için dilerseniz VitrA banyo ürünlerine göz atabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir