Kuveyt merkezli eğitim teknolojileri girişimi Baims, düzenlenen seri A turunda 4 milyon dolar yatırım aldı. AK Holding öncülüğünde düzenlenen Seri A turuna Rasameel Investment House ve Al-Wazzan Educational Group katılım gösterdi. Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Türkiye’de faaliyetlerini yürüten Baims, ed-tech (Eğitim Teknolojisi) girişimi olarak biliniyor. Merkezi Kuveyt’te bulunan eğitim teknolojileri girişimi Baims, düzenlenen Seri A turda 4 milyon dolar yatırım aldı.

Big Aims yani “Büyük Hedefler” anlamına gelen Baims, Bader AlRasheed ve Yousef Al Husaini tarafından 2017 yılında kurulmuştur. Üniversite öğrencileri yönelik çevrim içi olarak uyarlanan kayıtlı dersler sunan Baims, çevrim dışı dersleri dijitalleştirmeye çalışan ve öğrencilerin kendi kendilerine ders öğrenmeleri sağlayan bir eğitim teknolojisi girişimidir. 

Baims web sitesinden veya mobil uygulamasından erişim sağlanabilen; “canlı oturumlar, video dersler, sınavlar ve notlar” Baims aracılığıyla öğrencilere sunulabiliyor.

Baims, Türkiye’nin Önde Gelen Üniversitelerinin Alan Derslerini de Sunuyor

İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen birçok üniversitesinin alan derslerine de yer veren Baims öğrencilere geniş bir konu yelpazesi sunuyor. Ayrıca liseye giriş sınavı TYT-AYT sınavlarında yer alan ders içeriklere de Baims’in web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Baims, öğrencilerin mali durumları veya geçmişlerine bakmaksınız MENA’daki (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) üniversite ve liselere uygun fiyatlı eğitimlere erişim imkanı sunmayı misyon ediniyor. Baims, maliyetlerin altında ve en iyi eğitmenlerle eğitim vererek eğitimi her yerde ulaşılabilir hale getiriyor.

Baims Aldığı Yatırımlarla Girişimini Geliştirmeyi Hedefliyor

Baims CEO’su Yousef Al-Husaini; “ODKA’daki öğrencilere erişilebilir ve uygun fiyatlı eğitim sunma vizyonumuza ortak olan yatırımcılarımızın desteklerinden büyük heyecan duyuyoruz. Baims, Big Aims (Büyük Hedefler)kelimesinin kısaltılmış halidir. Önlerinde uzun bir hayatı ve imkanları olan, geleceğe yönelik hedefler belirleyen gençlerin özellikle de üniversite öğrencilerinin karakteristiği olduğu için onları tercih ettik.” dedi.

Baims girişimi, aldığı 4 milyon dolar yatırım ile platformunun gelişim sürecini hızlandırmayı, yeni eğitim içerikleri sunmayı, pazarlama çalışmalarını arttırmayı ve gelişmiş hizmet seçenekleri ile öğrencileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir