Backlink, sitenize yapılan referanslardır. Arama motorlarının içeriğin alakalı olup olmadığını kontrol ettiği bir durum vardır. Bu nedenle en önemli noktalardan biri size backlink veren sitenin otoritesi yüksek, güvenilir bir site olmasıdır.

Backlink, kısa süreliğine düşünülmemesi gereken bir firmadır. Bu nedenle elde edilen linklerin uzun ömürlü ve kullanılabilir olması önemlidir. Diyelim ki aldığınız geri bağlantılar sayesinde SEO puanınız önemli ölçüde arttı. Backlink aldığınız siteler bir günden diğerine kaybolursa, sitenizi doğal olarak güçlendiren linkler de ortadan kalkacaktır. Bu, değerlendirmenizi büyük ölçüde etkileyecek ve eğitimi yeniden formüle etmeniz gerekecektir. Bu tür durumları yaşamamak ve bu görevleri tekrar tekrar yapmak zorunda kalmamak için. İlk önce eşeği sağlam bir desteğe bağlamanız gerekir.

Backlink nedir ?

Edu ve Gov uzantılı sitelere güvenebilirsiniz. Bu site üniversiteler ve devlet kurumları için bir web sitesidir. Bu sitelerden geri bağlantı almak sitenize gerçekten yardımcı olacaktır.

Backlink alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri içeriklerinizi hazırlarken telif hakkı ihlali yapmamaktır. Hazırladığınız herhangi bir telif hakkını ihlal eden içerik sitenizde işaretlenirse, kalıcı olarak kaldırılır ve siteniz kopya olarak işaretlenir. Bu durumdan kaçınmak için kullanılacak görüntünün veya malzemenin kaynağına geçmek daha sağlıklı olacaktır.

Detaylı bir araştırma yapmadan ve backlinklerin ne iyi ne de kötü olduğuna karar vermeden aldığınız linkler sitenize faydadan çok zarar verebilir. Saygın ve güvenilir sitelerden geri bağlantı aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Backlink almak neden önemlidir?

Backlink almak, web sitenizin mutlak SEO gereksinimlerinden biridir. Arama motorlarının bildiği ve güvendiği sitelerden link almak sitenizin arama motorlarının gözünde öne çıkmasına ve hızlı bir şekilde indexlenmesine yardımcı olacaktır. Uzun vadeli planlama, web sitenizin geleceğini güvence altına almanıza da yardımcı olacaktır.

Backlink almak, arama motorları nezdinde güvenilirliğinizi artıracağı gibi, kullanıcılar nezdinde de güvenilirliğinizi artıracaktır. İyi ve kaliteli bir web sitesinden link almak sizi her zaman zirvede tutacak ve ön plana çıkaracaktır.

Backlink nasıl alınır?

Backlink almanın birkaç yolu vardır. Tabii ki en önemli ve etkili yol, sizin bağlantınız olmadan doğal olarak elde edilen bağlantılardır. Doğal bağlantılar, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur. Ayrıca ücretli veya sponsorlu bağlantılar da alabilirsiniz, ancak doğal görünmelerini sağlayarak aynı etkiyi elde edebilirsiniz.

Siteniz için tanıtım yazıları alarak veya bloggerlardan web siteniz için yazılar yazmasını isteyerek diğer sitelerden backlink alabilirsiniz. Bunlar genellikle ücretli işler olsa da, saygın sitelerden satın alırsanız faydalı olacaktır.

İş ortaklarınızdan link talep edebilir ve böylece sitenize trafik oluşturabilirsiniz. Doğru içeriğin size her zaman sağlıklı sonuçlar getireceğini unutmayın. İşte geri bağlantı almanın en popüler ve etkili yollarından bazıları.

Faydalı İçerik – İlginç görseller ve konular içeren makaleler ve hazırlanmış içerikler, güçlü backlinkler almanızı sağlayacak yöntemler arasındadır. Sektöre özel içerikler yayınlayabilir ve güçlü bir kitle oluşturarak otoritenizi güçlendirebilirsiniz.

Rakip Analizi: Rakibinizin geri bağlantılarını araştırarak, elde etmeniz gereken boşluklar ve geri bağlantılar hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve stratejinizi buna göre belirleyebilirsiniz. Semrush, Ahrefs gibi siteler bu konuda size yardımcı olacaktır.

Referanslar: Mevcut iş ortaklarından bulabileceğiniz tavsiye linkleri web sitenizin ne kadar güçlü olduğunu gösterecektir.

İlgisiz alıntılar: Markanıza, ürünlerinize veya sitenize bağlantı veren içeriklerde sitenize bağlantı verilemez. Bu durumda mevcut içeriğe sadece sitenizden gelen linkin eklenmesini talep edebilirsiniz.
Misafir Gönderileri: Sektörünüzdeki popüler blogları araştırarak güncel içerik stratejilerini belirleyebilir ve hedef kitlelerini analiz edebilirsiniz.

Promosyonlar: İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, uygun şekilde optimize edilmemiş ve tanıtılmamışsa, doğal geri bağlantılar alamazsınız. Geniş bir kitleye reklam vermek için kendi kampanyalarınızı oluşturmanız gerekecek.

Kırık Linkler Uyarı: Sektörünüzle ilgili sitelerde artık çalışmayan linkler bulabilirsiniz. ve site sahibine kendi bağlantınızı önerin. Bu yöntem yurt dışında çok popüler olsa da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz kırık link bulma araçlarını kullanabilirsiniz.

Podcast: Bir podcast’te misafirseniz ve onlardan linklerini vermelerini isterseniz, trafikte büyük bir artış göreceğinizi göreceksiniz. Bu durumda, web siteniz kaliteli geri bağlantılar alacaktır.
.edu Backlinkleri: Bildiğiniz gibi .edu uzantıları üniversite web siteleri ile ilişkilendirilir. Edu addon web sitelerinden bağlantı almak son derece önemli olacaktır. Bunun için kampüs kulüp toplantılarına sponsor olabilir, hatta bazı organizasyonlar düzenleyebilirsiniz.

Bu yazımızda en önemli SEO algoritmalarından biri olan backlinklere yer verdik. Geri bağlantılar çok önemli olsa da aceleye getirilmemesi gereken bir görevdir. Acele edip güvenli olmayan yöntemleri denerseniz sitenizi bu şekilde güncellemenin olumsuz sonuçları olabilir.

Kısacası otoritesi yüksek sitelerden doğal olarak elde edilen backlinkler, istediğiniz hedeflere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Geri bağlantı alan sitelerin güvenilirliği düşüktür ve doğal olarak elde edilmeyen bağlantılar başarısızlığın nedenidir. Bu zaman ve para kaybı olabilir. Yazımızda bahsettiğimiz güvenli ve doğru bir şekilde backlink alma yöntemlerini uygulayarak sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir