Yerli oyun şirketi olarak adından söz ettiren Axell Studio, Türk oyun sektöründe bir ilke imza attığını gösterdi. Axell Studio, CES fuarına Türkiye’den kabul edilen ilk şirket olma unvanını kazandı. 

Dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından biri olan CES fuarına katılım gösteren isimler arasında Türkiye’yi de gururlandıran bir isim yer aldı. 

Türk oyun sektörünün başarılı ismi Axell Studio, CES’te

20 7

Yerli oyun şirketlerinden Axell Studio’nun geçtiğimiz saatler içerisinde açıklanan bilgilere göre Axell Studio, CES fuarına Türkiye’den katılabilecek ilk ve tek oyun şirketi olma unvanını aldı. Emrah Ünal, Furkan Bastugan ve Onur Eyikul tarafından temelleri atılan Axell Studio, kendi ekosistemi olan Portuma ve Portoken ile fuarda adından söz ettirecek.

Oyunculara özel Logitech G502 Hero 25K hassasiyetiyle ön planda

Her yıl düzenli olarak gerçekleşen CES fuarı bu yıl 5-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek ve oyun teknolojileri, otomobil teknolojileri, TV teknolojileri, sanal ve artırılmış gerçeklik, akıllı ev teknolojileri gibi daha pek çok ürünün de tanıtımı gerçekleşecek. Axell Studioise belirtildiği üzere bu fuarda Portuma ve Portoken ile yer alacak.

21 5

Oyun içi reklam kısımları ve markaları real time bidding ile bir araya getiren Portuma projesi alanında başarılı bir şekilde değerlendiriliyor. Oyun geliştiricileri ve reklam yapmak isteyen markaları bir araya getirecek olan Portuma, reklamcılık alanında başarılı bir deneyim sunuyor. Portoken ise oyun içi satın alma sistemi olarak tasarlanan bir kripto para olarak kullanılıyor. Portuma projesinin reklamcılık alanında yepyeni bir alan yaratması, bu anlamda ise oyun firmaları için kısa sürede hareketlilik sağlıyor. Bir Axell Studio projesi olarak adından söz ettiren Portuma, ilk partnerlik anlaşmasını da geçtiğimiz günler içerisinde Oxo Games ile imzaladı. 80 civarı mobil oyun ve 5’e yakın da bilgisayar oyunu bulunan Oxo Games, oyuncuları oyun esnasında kazanabilecek ve oyunları deneyimleri de kusursuz bir şekilde ilerleyecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir