Pazar araştırma şirketi Canalys, Avrupa’nın en başarılı akıllı telefon şirketleri hakkındaki yeni raporunu yayınladı.

Alphabet 2021 yılının en iyi teknoloji şirketi oldu

2019 yılında ortaya çıkan korona virüsü dünyanın dengesini bozdu. Bu sorun akıllı telefon sektörünü de doğrudan etkiledi. Bu süreçte, üretim dramatik bir şekilde düşerken, insanların satın alma gücü, artan fiyatlar ile birlikte düştü. Elbette bunun üretici satış rakamlarına da yansıdığını belirtmek gerekir.

Şu anda korona virüsünün etkisi azalmaya başlıyor. Tüm sektörlerde olduğu gibi akıllı telefon pazarında da bir toparlanma görüyoruz. Hatta 2021 yılında 5 yıldır ilk kez bu alanda ilerleme kaydedildi. Peki 2022’nin ilk çeyreğinde Avrupa’nın en başarılı akıllı telefon şirketleri hangileri?

Avrupa’nın en başarılı akıllı telefon şirketleri

avrupanin en basarili akilli telefon sirketleri

Piyasa gözetim şirketleri yeni raporlarında akıllı telefon üreticilerinden satış verilerini ortaya koyuyor. Bu şirketlerden biri olan Canalys, 2022 yılının ilk çeyreğinde Avrupa pazarındaki son durumu paylaştı.

Rapora göre Samsung, yüzde 35 pazar payı ile Avrupa’nın en başarılı üreticisi konumunda. Süreçte 14,6 milyon satan şirket, 2021’de aynı döneme göre %9 düşmesine rağmen hala büyük marjlarla lider durumda.

Bu sektördeki bir diğer başarılı oyuncu olan Apple, Avrupa’da %21 pazar payına sahiptir. 2022’nin ilk çeyreğinde 8,9 milyon iPhone satan şirket, bir önceki yıla göre sadece %1 büyüdü. Genel piyasaya göre daha istikrarlı bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Xiaomi, Avrupa’da pek iyi durumda değil. Çünkü 2021 yılının aynı dönemine göre %22 düşüş kaydeden üretici, %20 pazar payı ile geliyor.

Ayrıca sektördeki en etkileyici şovlardan biri de alemlere ait. Şirket, 2021’de 800.000 olan satışlarını bu yıl 2,1 milyona çıkarmayı başardı. Aynı zamanda pazar payını %177 artırdı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir