Auto-Tune türkçesiyle otomatik ayar terimi, müzik endüstrisine aşina olan kişiler tarafından sıklıkla duyulan veya kullanılan bir terimdir. Auto-Tune, son 12 yıldır müzik dinleyenlerin duymasıyla sektöre çok aşina olmaya başladı.

Bazıları otomatik ayarlamayı sever, bazıları beğenmez ve kullanıcıları rahatsız eder, bazıları ise bu konuda tamamen tarafsızdır. Otomatik ayar, bugünlerde müzik endüstrisinde o kadar popüler hale geldi ki, otomatik ayar olmayan şarkılar işaret parmağı haline geldi. Peki Auto-Tune nedir, neden kullanılır ve ne işe yarar? Bu soruyu cevaplamak için biraz daha derine inelim.

Auto-Tune nedir?

Autotune, Antares Audio Technologies tarafından geliştirilen benzersiz bir ses işlemcisidir. İlk geliştirildiğinde sismik verileri yorumlamak için hazırlanmıştı. Ancak daha sonra bu teknolojinin tespit, analiz ve ayarlama için de kullanılabileceği keşfedildi. Bu, birçok sanatçının daha hassas ayarlanmış kayıtlar yapmasına olanak tanır. Bu terim genellikle diğer şirketler tarafından geliştirilen “ayarlama” düzeltme tekniklerine atıfta bulunmak için kullanılır.

İnanamayacağınız sonuçlar veren 10 Ses Değiştirici Programı

Genel olarak modern rap kültüründe auto-tune, bilimsel olarak nasıl açıklanırsa anlatılsın bilimsel anlamından oldukça uzak kullanılır ve insanlar her zamankinden farklı bir anlamda auto-tune yapar. Bir ezgiye atanmak üzere tasarlanmıştır.

Auto-Tune nasıl kullanılır?

AutoTune, yukarıda bahsedilen Antares Audio Technologies tarafından geliştirilmiştir ve genellikle vokal ve enstrümantal performans ayarlamasını değiştirmek için kullanılır. Daha tanıdık bir anlamda, bu, patlama sorunlarını ortadan kaldırmak için kullanılır.

Günümüzün popüler kültüründe yanıltıcı bir durum, otomatik ayarlamanın kişinin sesini çeşitli ortamlarda değiştirme etkisine sahip olmasıdır. Bu olağandışı kullanıma dikkat edilmezse ses doğallığını kaybeder ve sesin sesini çok hızlı bir şekilde yok etmeye çalıştığı için mekanik hale gelir. Günümüz rap şarkılarında sıkça rastlanan bu durum, birçok kişinin bu teknolojiye bakışını değiştirmiştir.

  • Adım 1 : Autotune eklentisini parçaya uygulayın.
  • Adım 2 : Anahtar ölçeği belirleyin ve giriş türünü seçin.
  • Adım 3 : Sıfırlama hızını seçin.
  • Adım 4 : Vokalinizin ne kadar mükemmel olacağına karar verin.
  • Adım 5 : Sesi şarkıdan çıkarın ve arka plan müziğine odaklanın.

Autotune uygulamalarını Windows mağazalarında ve mobil uygulama mağazalarında bulabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir