Teknoloji meraklıların ve özellikle oyun bilgisayarları ile yakından ilgilenenlerin bir süredir merakla beklediği ve ASUS’un üzerinde çalıştığını doğruladığı yeni modeli sonunda satışa sunuldu. ASUS markasının en çok ilgi gören modellerinden birisi olan ROG Zephyrus M16 oyun bilgisayarının daha güncel ve yeni bir versiyonu olarak piyasaya sürülen ASUS ROG Zephyrus M16; geliştirilen iki farklı alt modeli ve üst düzey özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.

Peki oyun bilgisayarı piyasasında tüm gözleri üzerine çeviren ASUS ROG Zephyrus M16 geliştirilmiş modelin özellikleri neler? ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) fiyat olarak ne kadar fiyatla satılıyor? İşte ASUS markasının amiral gemisi olarak bahsedilen ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli hakkında merak edilen her şey…

ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604)
ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604)


ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modelinde ilk göze çarpan özellik hiç şüphesiz güçlü donanımı ve geliştirilmiş bazı teknik özellikleridir. ASUS markası ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli olarak satışa sunduğu bu geliştirilmiş modelde; 13. Nesil Intel Core i9-13900H işlemcisi kullanarak bu işlemciyi aynı zamanda Nvidia GeForce RTX 4090 veya RTX 4080 grafik kartları ile birlikte eşleştirmiştir. Windows 11 işletim sistemi üzerinden çalışacak olan bu oyun bilgisayarı aynı zamanda 16 GB RAM ile birlikte satışa sunulmuştur. ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli, 1 TB ve 2 TB gibi farklı seçeneklerde depolama alanlarına sahiptir.Bu depolama alanı istenildiği takdirde 4 TB’a kadar genişletebilir.

ASUS markasının piyasaya sürdüğü ve herkesin ilgi odağı haline gelen ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli; parlama önleyici ve 16 inç boyutunda HDR mini LED bir ekran taşımaktadır. Bu ekran; 16:10 en boy oranıyla birlikte QHD+ çözünürlüğe sahip olmakla birlikte aynı zamanda 240Hz yenileme hızına ve 3ms tepki süresi gibi hız konusunda iddialı özelliklere de sahiptir. Bu özellikleri ile ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli bilgisayar oyunları için hız arayanları oldukça memnun edecek bir oyun bilgisayarı haline gelmiştir.

ASUS’un piyasaya sürdüğü ve oyun bilgisayarları piyasasındaki dengeleri değiştirecek kadar iddialı bir model olarak gösterilen ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli; 1 bölge RGB aydınlatmalı bir klavye ve 1080p çözünürlükte FHD IR kamera kullanılarak tasarlanmıştır. Ses konusunda da bilgisayarına güvenen ASUS, iki adet 2W tiz hoparlör ve iki adet 2W çift bas hoparlör kullanmıştır. ASUS bu oyun bilgisayarında kaliteli ses ile yetinmeyip aynı zamanda Hi-Res sertifikalı olan ve Smart Amp, Dolby Atmos gibi gürültü engelleme desteği de sunmaktadır.

ASUS ROG Zephyrus M16 (GU604) modeli; iki farklı alt model şeklinde piyasaya sürülmüştür. ROG Zephyrus M16 oyun dizüstü bilgisayarını GU604VZ-NM050WS ve GU604VY-NM058WS olmak üzere iki farklı alt model şeklinde piyasaya süren ASUS; ilk alt modelin fiyatını yaklaşık 3.600 Amerikan Doları olarak belirlemiştir. İkinci alt modelin fiyatı ise yaklaşık 4.387 Amerikan Doları olarak belirlenmiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir