2021 Yılında Asus tarafından piyasaya sunulan Zenfone 8 ve ROG Phone 5 adlı modelleri ile iyi bir performans gösterdikten sonra 2022’indeki yeni modeller için beklentiler arttı. 2 telefon serisinin devamı için GSM Arena’da yer alan ilk bilgiler, telefonların çok daha iyi bir performans sunacağını gösterirken tasarımlarının da tanıtım öncesinde görünmesini sağladı.

Zenfone 9’da neler var?

Zenfone 9 için yapılan sızıntıda telefonun arkasında özel dokunma hareketlerinin destekleneceği bir bölüme yer verildiği görülüyor. Böylece kullanıcıların pek çok özel işlevi, telefonun sadece arkasına dokunarak yapabileceğinin de ilk işaretleri bu sızıntı ile görüldü. Telefonun arka tarafında yer alan küçük yazılarda ise cihazın 50 megapiksel OIS destekli ana kameraya sahip olacağı ve bu ana kameranın 12 megapiksellik ultra geniş açılı bir kamera ile destekleneceği belirtiliyor. En alt bölümde ise 09 numarası ile birlikte Zenfone 9 ismine vurgu yapılıyor. 

Asus Zenfone 9
Zenfone 9

ROG Phone 6 tasarımı nasıl olacak?

Sızıntı yapılan bir diğer modelde ise ROG Phone 6 gösteriliyor. Bir önceki modele göre çok daha büyük ölçeklerde olduğu görülen yeni telefon, üçlü kamera donanımı ile dikkat çekiyor. Üçlü kamera donanımı ile önceki modelden çok daha iyi bir performans sunması beklenen ROG Phone 6 için kamera özelliklerine dair bir bilgi paylaşılmadı. Kameraların hemen yanında bir LED flaş modülüne yer verildiği de görülüyor. Yan yana sıralanan modülle sol üst köşede yer alıyor.

Donanımlara yönelik bilgiler paylaşılmamış olsa da bir başka raporda ROG Phone 6’nın Snapdragon 821 işlemci kullanılacağı kesin bir şekilde belirtildi. Tasarımları ile görüntülenen iki model için önümüzdeki günlerde daha hareketli bir süreç yaşanabilir ve donanımlar hakkında yeni bilgiler gelebilir. 

Asus ROG Phone 6
ROG Phone 6

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir