ASUS yeni Vivobook S serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni modellere eklenen OLED ekranlar ve yapay zeka ise dikkat çekti.

ASUS, 2024 yılında Vivobook S serisiyle piyasada yer alacak. önceki modellere göre büyük farklarla geliştirilen yeni modeller resmen tanıtıldı. Tanıtımda yapay zeka desteğine sahip Intel işlemcilere vurgu yapılırken ekranda yer alan OLED ekranlar da fark yarattı. 14 inç ile 16 inç arasında değişen ekran boyutlarıyla piyasada yer alacak yeni modeller yüksek performans ve verimlilik sunuyor.

ASUS Vivobook S Serisinin Özellikleri Neler?

Yeni modellerde yapay zeka desteği olması nedeniyle özel bir teknoloji kullanılıyor. Yapay zeka uygulamalarının işlenmesi adına Intel Core Ultra işlemcilerin kullanıldığı modellerde bu güç için de enerji tasarrufu yapılmasını sağlayan Thermal Design Power adında özel birimler kullanılıyor. Görüntü kalitesinde de yüksek performans hedefleyen ASUS, bu nedenle serideki tüm modelleri 120Hz ekran yenileme hızını destekleyen OLED panellerle destekliyor.

ASUS Vivobook S Serisi Yapay Zekayla Geldi
ASUS Vivobook S Serisi Yapay Zekayla Geldi

Teknik özelliklere geçildiğinde ise 32 GB’a kadar LPDDR5X RAM desteğinin olması dikkat çekiyor. böylece güçlü işlemlerde dahi yükseltmeler ile Vivobook S serisinden faydalanmak mümkün. Depolama alanında ise maksimum 1 TB olmak üzere PCIe 4.0 SSD teknolojisi kullanılıyor. Yüksek performans sunabilecek potansiyelde olmasından dolayı da yeni modelde ASUS tarafından geliştirilmiş özel soğutma teknolojisi ile işler kontrol altında tutuluyor.

Vivobook S serisine öne çıkan diğer özellikler ise şöyle;

  • RGB arka aydınlatma
  • Klavye
  • Geniş dokunmatik yüzey
  • Microsoft yapay zekası için özel Copilot tuşu
  • 1.39 cm incelik
  • 1.3 kg. ağırlık
  • Intel ARC grafik desteği
  • MIL-STD 810H dayanıklılık standardı

Windows işletim sistemiyle desteklenen yeni seride, iş, oyun ve günlük kullanımlarda istenen performans elde edilebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir