Asus ve Noctua, ortaklaşa tasarlanmış yeni GeForce RTX 40 serisi grafik kartlarını CES’te tanıtmayı planlıyor. Anakartlar doğal olarak Noctua tarafından tasarlanan soğutma sistemlerine ve Asus’un performans iyileştirmelerine sahip olacak. Şirketlerin ürünlerini CES’te sergilemesi bekleniyor, ancak piyasaya ne zaman çıkacakları belli değil.

Yakında çıkacak olan GeForce RTX 40 serisi Noctua Edition ekran kartları hakkında bildiğimiz tek şey, Ada Lovelace nesli grafik işlemcileri temel alacakları ve Noctua tarafından geliştirilen soğutma sistemlerini kullanacakları. Yeni soğutucuların Noctua’nın mevcut Noctua Edition ekran kartlarında bulunan NF-A12x25 fanlarını kullanmaya devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz, ancak bu bir olasılık. Bu anakartların önümüzdeki aylarda paranın satın alabileceği en iyi grafik kartları arasında olup olmayacağını test etmemiz gerekecek.

Asus, tanıtımın zamanlamasını göz önünde bulundurarak, Noctua soğutuculu GeForce RTX 4090 (GA102), GeForce RTX 4080 (GA103) ve/veya GeForce RTX 4070 Ti (GA104) anakartları sunabilir. 600 W’a kadar termal kart gücüne sahip bir parça için sessiz bir hava soğutucu tasarlamak zor olduğundan, Nvidia’nın sınıfının en iyisi teklifinin bu yeni ailede yer alıp almayacağı henüz belli değil. herkesin bir Noctua Edition grafik kartından beklediği bir şey.

Asus ve Noctua, 2021’de GeForce RTX 3070 Noctua Edition ve GeForce RTX 3080 Noctua Edition grafik kartlarını piyasaya sürdüklerinde, her iki birim de donanım kalabalığından büyük bir coşkuyla karşılandı. Ürünler, referans kartlarına kıyasla çok iyi bir performans artışı sunarken, Noctua tasarımlı soğutucular yüksek yük altında bile sessiz kaldı.

Intel Arc Battlemage Ekran Kartı , Nvidia RTX 4070 ile kapışacak

GeForce RTX 30 ile 40 Arasındaki Fark ve Piyasa Durumu

GeForce RTX 30 serisi ‘Ampere’ grafik işlemcilerinin yaşam döngüsünde nispeten geç piyasaya sürüldüler. Bununla birlikte, pek iyi olmayan zamanlama ve çok yüksek sokak fiyatlarına rağmen, Asus GeForce RTX 3070 ve RTX 3080 Noctua Edition grafik kartları yüksek talep görüyordu.

Bu kez iki şirketin, Nvidia’nın üst düzey Ada Lovelace GPU’larını resmen tanıtmasından yaklaşık üç ay sonra, CES’te GeForce RTX 40-serisi Noctua Edition anakartlarını tanıtmayı planladığı bildiriliyor. İlk tanıtım, iki şirketin işbirliğini bir başarı olarak gördüğünü gösteriyor, ancak bu yeni GeForce RTX 40-serisi Noctua Edition grafik kartlarının referans modellere kıyasla getireceği performans artışını görmek için can atıyoruz.

Asus için, kendi ROG Strix markası altında en yüksek performanslı GeForce RTX 40 serisini sunmaya devam ederken performans ve sessizlik arasında bir denge isteyenler için Noctua Edition’ı kullanmak çok mantıklı. Bunu panolar kullanıma sunulduğunda göreceğiz. CES’te yeni Asus Noctua Edition grafik kartlarının tanıtımıyla ilgili bilgilerin resmi olmayan bir kaynaktan geldiğini unutmayın, bu nedenle biraz şüpheyle karşılayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir