Şirketler, OLED teknolojisine sahip ekranlardaki yanmalar şikayetleri yüzünden müşterilerini kaybetmemek için kullanıcılarına uzatılmış garanti süreleri sundu.

OLED ekran yanması nedir?

OLED, renkleri canlı ve siyah tonlarını da ayrıntılı şekilde gösteren bir tür ekran teknolojisi olarak biliniyor olsa da OLED teknolojisi kullanılan ekranların sorunlarından biri yanmadır. 

Bu ekranlarda, görüntünün uzun süre sabit kalması halinde ekranda kalıcı bir iz ortaya çıkıyor. Şirketler müşterilerini ellerinde tutmak için bu sorunun garanti süresini uzun tutuyor.

Şirketler çözüm yolunu garantiyi uzatmada buldu

Televizyonlarda olduğu gibi başka monitör modellerinde de ortaya çıkan OLED yanığı için MSI 3 yıl, Asus ise 2 yıl garanti sunduklarını duyurdu.

OLED teknolojisi, CES 2024’te kullanıcılara sunulan yeni oyun monitörlerinin odaklandığı noktaydı.

MSI; kendi üretimi QD-OLED panelli monitörlerine 3 yıllık OLED yanığı garantisi vereceğini duyurdu. Asus ise bütün modellerinde 2 yıllık garanti sunacağını açıkladı. Bu garantiler sayesinde kullanıcılar, monitörlerini aldıktan sonra bir süre ekran yanığından endişe duymayacaklar.

Halihazırda bu garanti desteğini sağlayan şirketler var. Bunlardan biri de Dell. Kendi OLED  teknolojili monitörü Alienware monitörüne 3 yıl yanık garantisi verdiği biliniyor.

Yanıkları önlemek ve monitör ömrünü uzatmak için püf noktalar var

Bu garantiler ortalama monitör kullanımı için kısa bir süredir. Bu yüzden de yanığı önlemek için yeni nesil monitörlerde özel donanımlar ve sistemler bulunuyor. Bu geliştirmelere rağmen yine de ekrandaki görüntüyü zaman zaman değiştirmek ekran yanığının önüne geçecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir