Asus 8z adını verdiği yeni telefon modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni modelde büyük bir yenilik yer almazken telefonun Ağustos 2021 yılında da piyasada giriş yapacağına dair bilgileri paylaşılmıştı. Şirket tarafından çip krizi gibi pek çok farklı sorun nedeniyle piyasaya sunulamayan telefon, nihayet tanıtıldı ve satışa çıkacağı belirtildi. 

Asus 8z özellikleri neler?

Asus tarafından yapılan tanıtıma göre telefonda 5.9 inç büyüklüğünde S-AMOLED ekran kullanılacak. 120 Hz yenileme hızı ve 1100 nit ekran parlaklığı ile dikkat çeken telefonun ekran görüntü kalitesi oldukça üst düzeyde. Ön tarafında 12 megapiksel kameraya yer veren Asus, arka tarafta ise 64 Megapiksel Sony IMX686 ana kamera ile telefonun kamera performansını desteklemiş. Ana kameraya ek olarak telefonda 12 Megapiksel Sony IMX363 ultra geniş açılı kamera da yer veriyor. Bu sayede telefonun 4K 120 FPS çekim yapması ya da 8k video kaydı yapabilmesi sağlanmış.

Android 11 işletim sistemi ile kutudan çıkacak olan telefon, Android 12 güncellemesini alacak. Snapdragon 888 işlemci ile yüksek performans sunabileceğini gösteren telefonda 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor. Batarya kısmında ise 30W hızlı şarj teknolojisi ile desteklenen 4000 mAh kapasiteli bir pil mevcut. Telefonda yer alan diğer bağlantı ve özelliklerde ise öne çıkanlar şöyle; çift SIM desteği, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS, USB-C bağlantı noktası, çift stereo hoparlör ve 3,5 mm kulaklık girişi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir