Yeni nesil oyuncu telefonları arasına katılmasını merakla beklediğimiz Asus Rog Phone 6’nın özellikleri sızdırıldı.

ASUS Zenbook ve Vivobook 12. Nesil Intel Core ile güçlendi

Özellikle son senelerde üretim hacminin büyük kısmını oyunculara yönelik gerçekleştiren Asus, akıllı telefon pazarında da hatrı sayılır bir yerde. Marka özellikle oyuncu telefonlarıyla kullanıcıların büyük ölçüde ilgisini çekmeyi başardı. Donanımsal olarak günden güne iyileşen telefonlara sahip olan marka gittikçe sınırları donanımları telefonlarla birleştiriyor. Gelecek dönemlerde tanıtılması beklenen beklenen Asus Rog Phone 6 bunlardan biri ve en çok merak edilen oyuncu telefonları arasında yer alıyordu. Bir süredir merakla beklediğimiz cihaz hakkında ilk sızıntı geldi.

Asus Rog Phone 6, 18GB RAM ve 6000 mAh batarya ile karşımıza çıkacak

Bugüne kadar hep en üst performans sunmayı hedefleyen Rog Phone serisi, bununla birlikte oyuncular için iyi bir soğutma performansı da sunmayı da hedefliyordu. Son yıllarda bu konuda daha fazla Ar-Ge çalışması yürüten şirket, şimdilerde bu yoğun çalışmanın meyvelerini yemeye devam ediyor. Yeni nesil Asus Rog, oyunseverler için gelişmiş özelliklerle gelecek.

Güvenilir analist DigitalChatStation, şu özelliklerin geleceğini iddia ediyor;

-Ekran: 6.78 inç, Full HD, Samsung OLED

-Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci

-18GB RAM

-6000 mAh çift batarya ve 65W hızlı şarj

-64MP kamera ve iki sensör

-Ekran altı parmak izi okuyucu

-229gr ağırlık, 10.39mm kalınlık

Bu özellikler oyuncu telefonları arasında performansı en uç noktaya taşısa da dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri cihazın ağırlık ve kalınlığı. ASUS bu noktada gerçekten zorlanmışa benziyor. Çünkü cihazın oyuncu telefonu olması ve 6000 mAh kapasitelik bir bataryaya sahip olması, kaçınılmaz olarak büyük cihazın büyük bir hacime sahip olmasını gerektiriyor. Eğer sızdırılan bu liste doğru çıkarsa bu kez son derece ağır ve kalın bir telefonla karşılaşacağımızı söylemek yanlış olmaz. Ancak cihazın satın alınma amacının oyuna yönelik olduğunu düşünülürse, bu telefonu satın alacakların tasarımdan daha çok performansa odaklanacağını söylemek de yanlış olmaz.

Geçen ay yaptığı duyuru da Asus, bu telefonu 5 Temmuz’da kullanıcıların karşısına açıklamıştı. Eğer herhangi bir gecikme yaşanmazsa Asus Rog Phone 6, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci kullanan ilk telefon unvanına sahip olabilir. Tabi şirketin bu yeni işlemcinin sınırlarını zorlayan bir telefon karşımıza çıkması da bize bu işlemcinin ulaşabileceği gerçek seviyeleri gösterecek.

Ancak cihazın fiyatı hakkında henüz bir sızıntı olmadığını da belirtmek gerek. Yine de sahip olduğu özellikleri düşünürsek Rog Phone 6’nın cep yakacak cinsten olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir