Asus ROG Ally oyun cihazı direkt olarak Steam Deck’e rakip olarak gösteriliyordu. Merakla beklenen Asus Rog Ally’nin yurt dışı fiyatı sızdırıldı. Asus, oyun cihazının fiyatının 1000 doların altında olacağını açıklamıştı.

Asus ROG Ally oyun cihazı için yurt dışı fiyatı sızdırıldı
Asus ROG Ally Oyun Cihazının Yurt Dışı Fiyatı Sızdırıldı

Asus ROG Ally, güçlü ve portatif bir oyun cihazı olarak tasarlandı. Açıklanan tarihe göre Asus ROG Ally,11 Mayıs’ta tanıtılacak. Asus Türkiye’nin yaptığı açıklamaya göre, oyun cihazı Türkiye’de de 11 Mayıs’tan önce ön siparişe açılacak. ROG Ally’nin yurt dışı fiyatı sızdırıldı. Şimdilik ürünün  Türkiye fiyatı belirlenmedi.

Yapılan sızıntılara göre Asus ROG Ally, AMD Z1 Extreme işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD’li versiyonu 699 dolar gibi çok uygun bir fiyatla kullanıcılarla buluşacak. Ürünün Z1 işlemcili versiyonun şimdilik fiyatı belli değildir. Fakat bu versiyona özel ürünün fiyatının 699 dolardan az olacağı tahmin edilen bilgiler arasındadır. Asus’un yaptığı paylaşımlar doğrultusunda, dikkat çeken model Windows 11 işletim sistemi üzerine kurulmuştur.

Asus Rog Ally’nin Teknik Özellikleri

 Asus ROG Ally, gücünü AMD imzalı “Ryzen Z1″ serisi işlemcilerden almaktadır. Ürün iki farklı fan ile soğutularak konforlu bir kullanım sağlar. 120 Hz yenileme hızına sahip 500 nit’lik bir 7 inç FHD ekran sahiptir. Bu ürünün  7 ms tepki süresine sahip olması anlamına gelir.  Şirketin ROG XG Mobile eGPU (Harici GPU / ekran kartı) ünitesine bağlanarak çok daha yüksek bir oyun performansı elde edebilirsiniz.

ROG Ally, en üstte 16 GB LPDDR5 çift kanal RAM ile donatılmıştır. 512 GB’lık PC iIe Gen4 SSD ile birlikte  alınabilecektir. Aynı zamanda UHS-II microSD yuvasını da beraberinde getirecektir.Oyun cihazı  Steam için tam destek vermektedir. Ürün 608 gramlık bir ağırlığa sahiptir. Asus ROG Ally, Dolby Atmos desteğini de eksik etmektedir. Parmak izi sensörü bulunan Ally, Wi-Fi 6E ile stabil bir kablosuz bağlantı sunabilmektedir. Cihazın ayrıca ön kısmında ise çift hoparlör bulunmaktadır.  

Asus ROG Ally oyun cihazı için yurt dışı fiyatı sızdırıldı
Asus ROG Ally Oyun Cihazının Yurt Dışı Fiyatı Sızdırıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir