Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden bir tanesi olan Asus, müşteri deneyiminde en iyi marka seçildi. Asus, A.L.F.A Awards’ta Customer Brand ödülünü aldı. 

En iyi müşteri deneyimini yaratan markaların ödüllendirildiği A.L.F.A Awards, bu yıl itibari ile yine enlerin seçilmesini sağladı. Marketing Türkiye ve Akademetre işbirliği ile gerçekleştirilen pazar araştırmaları sonrasında Türkiye genelindeki en iyi müşteri deneyimini yakalayan marka Asus olarak açıklandı. Araştırma ve oylamalar ile ilgili yapılan açıklamalara göre 12 farklı ilde gerçekleştirilen çalışmalara 1200 katılımcı dahil oldu ve yüz yüze yapılan görüşmeler neticesinde en iyi markalar farklı kategorilerde ödüllendirildi. 

Bilgisayar/tablet/laptop kategorisinin kazananı Asus 

Yapılan görüşmelerde bilgisayar, tablet ve laptop kategorisinde ön plana çıkan Asus, en iyi müşteri deneyimini yaşatan markalardan birisi olarak Türkiye’de dikkat çekmeyi başardı. Farklı segmentteki ürünleri ile müşterilere en özel hizmeti sunan, satış öncesi ve sonrasında hızlı, çözümcü bir hizmet anlayışı ile destek veren Asus, müşterilerden de önemli dönüşler almayı başardı. Satış öncesi ilişki deneyimi, satış sonrasındaki tüketici ile iletişim, farklı destek kanallarının bulunması, ilişkinin devamlılığı gibi pek çok farklı kriter Asus’un bu alanda öne çıkmasını sağlayan detaylar oldu. Özel bir tören ile ödüller sahiplerine teslim edilirken Asus adına ödülü ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler aldı.

ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Güler; “Başarımızın temelinde anlık ve samimi iletişim var”

Özge Kılıç Güler törende yaptığı konuşmasında; “Ödülde emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Başarımızın temelinde müşterilerimizle kurduğumuz samimi ve anlık iletişimin olduğuna inanıyorum. Müşteri memnuniyeti yaratmanın kolay olmadığı bir sektörde faaliyet göstermenin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Bu ödülün ekibimize katacağı motivasyon ile daha iyisini yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Asus Türkiye’de hizmet veren tüm markaların dahil edildiği araştırmada ilk olarak son 3’e kaldı. Apple ve Lenovo ile birlikte zirve için yarışan Asus, tüm rakiplerini geride bırakarak bu alanda 2021 yılı itibariyle önemli bir başarıya imza attı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir