AloT hizmet ve çözümleriyle dünya genelinde öne çıkan markalardan birisi olan Asus IoT, yeni modeli için tanıtım gerçekleştirdi. PE1000N adı verilen model, güçlü özellikleri ile yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Asus IoT, yeni modeliyle bir kez daha yapay zeka çalışmalarında ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Yapay zeka çıkarımları için PE1000N modelini geliştirilen Asus, bu geliştirmeleri NVIDIA Jetson ile destekledi. Tamamen fansız bir model olarak üretimi yapılan PE1000N, buna karşın yüksek sıcaklık çalışma aralıkları ile sorunsuz bir performans sunuyor. Üstelik güçlü donanım ve iş yüklerine karşın tasarruf noktasında da iddialı olan PE1000N, Arm® işlemcileri sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor.

Asus’tan yeni, taşınabilir SSD kutusu: TUF Gaming A1

PE1000N yapay zekada ideal çözüm sunuyor

Yapılan tanıtımda PE1000N’in yapay zeka çalışmalarında farklı projeler için beklentileri karşılayacak bir performans sunacağı vurgulandı.  Trafik analizi, insan takibi, maske algılama ve sosyal mesafe kontrolü gibi farklı uygulamalar PE1000N ile kolayca yapılabiliyor. Saniyede 21 tera operasyona kadar bilgi işlem performansına sahip olan cihaz, watt başına ise 14 kat daha fazla yüksek kare hızı vaat ediyor. Yeni ürün NVIDIA Xavier, NX, Jetson TX2 NX veya Jetson Nano olarak 3 farklı model olarak seçilebiliyor.


Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir