Asus, geliştirdiği yeni modelle bir ilki gerçekleştirdi. İşte dünyada ilk olan Asus ProArt PA32KCX 8K mini-LED özellikleri…

Son dönemlerde mini-LED modellerin daha iyi performans sunması, daha fazla markanın bu alanda üretim yapmasını sağladı. Asus ise iddialı olduğu bu alanda bir ilki gerçekleştirdi ve dünyanın ilk 8K mini-LED profesyonel monitörünü üretti. Asus ProArt PA32KCX 8K mini-LED adıyla piyasaya sunulan yeni monitör iddialı özellikleriyle piyasayı alt üst edebilir.

Asus ProArt PA32KCX 8K mini-LED Özellikleri Neler?

Yeni monitörde 8K çözünürlük ile iddialı bir seviyeyi hedefleyen Asus, 32 inçlik ekranında 7680 x 4320 çözünürlüğü destekliyor. Yüksek çözünürlüğün dışında monitörde dikkat çeken diğer detaylar renk doğruluğunda ve parlaklığında iddialı özelliklerin sunulması. Delta-E değerinde 1’in altına inen Asus, renk doygunluğunda ise DCI-P3’te yüzde 97’lik bir kapsama alanı elde edilmiş. 1200 nit en yüksek parlaklık ve HDR desteğiyle görüntü kalitesinde üst seviyeyi hedefleyen Asus, her bir detayıyla çok özel bir monitör geliştirmeyi başarmış durumda.

Asus Dünyada İlk 8K mini-LED Monitörü Tanıttı
Asus Dünyada İlk 8K mini-LED Monitörü Tanıttı

ProArt PA32KCX ayrıca HDMI 2.1 ve DisplayPort 2.1 bağlantı noktaları, 96 watt’a kadar USB Güç Dağıtımı yapabilen 2 adet Thunderbolt 4 USB Type-C bağlantı noktasıyla da kullanımda esneklik yaratıyor. Çoklu çevre birimleriyle çalışmayı sevenler için Asus ProArt PA32KCX 8K mini-LED’de özel bir USB Hub’ı dahi yer alıyor. Otomatik ve manuel olarak renk kalibrasyonunu yapabilecek olan kullanıcılar profesyonel yazılımlarla da bu işlemlerini yapabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir