ASUS tarafından yapılan son tanıtımda, AMD Radeon RX 6500 XT  olarak adlandırılan yeni ekran kartları görücüye çıkarıldı. Yeni kartlar, üstün performansıyla dikkat çekerken ASUS’un bu alandaki iddiasını da gözler önüne serdi.

2 özel model tanıtıldı

ASUS tanıtımında Dual Radeon RX 6500 XT ve TUF Gaming Radeon RX 6500 XT olarak adlandırılan iki yeni ekran kartları yer aldı. Açıklamalara göre yeni ekran kartlarının üretiminde 6 nm üretim süreci kullanılmış. AMD RDNA 2 oyun mimarisi desteği ile oyun performansının arttırıldığı yeni ekran kartları şu anda piyasadaki AAA ve e-spor oyunlarının tümü destekliyor. Üstelik iddialara göre 1080p deneyimini yaşamak mümkün. 

Dual Radeon RX 6500 XT

Kartlarda böylesine hız ve performansın elde edilebilmesi adına AMD Infinity Cache özelliğinden destek alındığı gibi bellek konusunda da yüksek performans sunabilecek 4 GB GDDR6 bellek tercih edilmiş. Ekran kartlarının desteklediği sistem ve uygulamalar arasında ise Microsoft Windows 11 ve Microsoft DirectX 12 Ultimate, AMD Smart Access Memory ve AMD FidelityFX Super Resolution yer alıyor.

tuf gaming
TUF Gaming Radeon RX 6500 XT

Çift yuva üzerine inşa edilen yeni ekran kartları, bu nedenle de Dual Radeon olarak adlandırıldı. 0 dB modu, çift BIOS, Aura Sync RGB ve en uygun soğutma için alüminyum arka plaka gibi farklı özelliklerle donatılan yeni kartlarda sektördeki en son teknolojiler tercih edilmiş durumda. Üstelik ASUS tarafından yapılan tanıtımlara göre her iki kartta da dayanıklılığın arttırılabilmesi adına özel lehimleme çalışmaları yapılmış. 

ASUS yeni ekran kartı teknik özellikleri neler? 

Yeni ekran kartlarının tanıtımında yer alan bilgilere göre teknik özellikler şöyle;

ASUS Dual Radeon RX 6500 XT OC Edition ekran kartıASUS TUF Gaming Radeon RX 6500 XT OC Edition ekran kartı
·  AMD Radeon RX 6500 XT GPU




· 

4 GB GDDR6·  PCIe® 4.0 Arayüzü·  1 x Yerleşik HDMI 2.1·  1 x Yerleşik DisplayPort 1.4a
·  AMD Radeon RX 6500 XT GPU·  4 GB GDDR6·  PCIe® 4.0 Arayüzü·  1 x Yerleşik HDMI 2.1·  1 x Yerleşik DisplayPort 1.4a

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir