Avrupa’nın en büyük enerji üretim şirketi olan Aspiric Acid, Kore’deki ilk lityum iyon pil hücresini geliştirdi.

Özellikle elektrikli araçlara ve elektrikli araçlara geçişle birlikte pillerin önemi artmaya başladı. Ayrıca cihazlarda bulunan piller sayesinde birçok teknolojik ürün çalışabilmekte ve kullanım ömrü uzamaktadır.

Kore’de de araştırma var. Yerli otomobillerin ortaya çıkmasıyla birlikte, son zamanlarda lityum iyon pillere olan ihtiyaç arttı. Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Aspilsan, ilk lityum iyon pil hücresini üretti.

Özellikle elektrikli otomobil ve araçlara geçişle birlikte pillerin önemi artmaya başladı. Ayrıca cihazın pilleri bir dizi teknik ürüne güç sağlayabilir ve hizmet ömrünü uzatabilir.

Ülkemizde de bu alanda araştırmalar mevcuttur. Ev arabasının son zamanlarda ortaya çıkmasıyla birlikte, lityum iyon pillere olan ihtiyaç arttı. Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden Espilsan, ilk lityum iyon pilini piyasaya sürdü.

Pil dünyasında yeni bir devrim!

Aspilsan, Türkiye’de ilk lityum pil hücresi üreten firma oldu!

Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden biri olan Aspilsan, bugün Twitter hesabından açıklama yaptı. Şirket, yeni bir üretim hattı ile Türkiye’nin ilk lityum-iyon pil hücresini ürettiğini yaptığı bir açıklamada duyurdu. Açıklamada şu sözler yer aldı:

“ASPİLSAN Enerji Lityum İyon Pil Hücresi Üretimi Proje Direktörü Nihat AKSÜT,bugün katot elektrot hattının devreye alınması sürecinde ilk çamurun karıştırıldığını duyurdu. ASPİLSAN Enerji olarak bugün ülkemizde lityum iyon pil hücresi üretiminin ilk adımını atmaktan gurur duyuyoruz.”

Böylece Türkiye’de ilk lityum pilin üretiminde büyük bir adım atılmış oldu. Lityum piller hayatımızda büyük bir rol oynamaktadır. Şarj edilebilir cihazlarda kullanılan piller, elektrikli arabalarda ve şarj edilebilir enerji depolamada yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bu piller akıllı telefonlarda ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılmaktadır. Yeni üretim hattı ile Türkiye’de kurulan

Aspilsan, geçtiğimiz yıllarda benzer deneyleri gerçekleştirdi. Bugün şirket ilk hücreyi üreterek lityum iyon pillerin üretimine doğru büyük bir adım attı. Şirket gelecekte lityum iyon pillerin üretimini artırmayı planlıyor. Yeni kurulan üretim hattı sayesinde ülkemizde

Lityum-iyon piller kolaylıkla üretilebilecek. Bu sayede geleceğin lityum pillerine olan talep kolaylıkla karşılanacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir