Yaşanan koronavirüs salgını ile beraber milyonlarca kişi evlerden çalışmaya başladılar. Bu süreçte ise özellikle video konferans uygulamalarına olan yoğunluk ve ilgi bir hayli arttı. Durum böyle olunca ise özellikle Zoom gibi uygulamalar piyasada inanılmaz bir artış ile yüksek değerlere sahip oldu. Fakat ortaya çıkan güvenlik açıkları sebebiyle uygulamaya olan güven de sarsılmış oldu. Şimdi ise ülkemizden hamle geldi ve bu tarz uygulamalar için yerli bir alternatif geliştirme çabaları ortay çıktı. Bu noktada ise çözüm olarak ASELSAN yerli video konferans uygulaması geliştirdi. Uygulama yurt içerisinde BizBize, yurt dışında ise XperMeet adıyla piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

ASELSAN yerli video konferans uygulaması ile geliyor

2 1 18

Video konferans uygulamalarının bu denli artmasının sebebi salgından ötürü herkesin evlerinde olması diyebiliriz. Ancak bu tarz uygulamaların kullanım yoğunluğunu artması ile beraber ver hırsızlığında da artışlar görüldü. Bu durumda son dönemde etkilenen uygulamalardan birisi ise Zoom olmuştu. Genel anlamda hızlı bir çözüm getirilse de, veri hırsızlığının önüne geçebilmek için yerli bir uygulama geliştirilmeye çalışılıyordu.

ASELSAN’ın Bites Savunma Havacılık ve Uzay teknolojileri şirketi bu ihtiyacı sunabilmek için XperMeet adlı uygulamasını geliştirdi. Savunma ve yüksek teknoloji şirketi ASELSAN, yerli ve güvenli bir video konferans uygulamasının kullanımına teşvik edecek. Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve uçtan uca şifreleme ile yüksek seviyede güvenli iletişim sunmayı hedefleyen uygulama ASELSAN tarafından tercih ediliyor. ASELSAN yerli video konferans uygulaması, kullanıcı verilerinin yurtdışına gitmesini engellemek için ise Turkcell ve Turksat alt yapılarını kullanmayı tercih ediyor. SSL sertifikası ve uçtan uca şifrelemesi ise ile de güvenlik üst seviyede oluyor.

Konu hakkında ASENSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün; “İcra Kurulu toplantımızı iştirakimiz olan BİTES’in geliştirdiği BizBize programını intranete yükleyerek yaptık. Kesintisiz, kullanışlı ve gayet hoşumuza gitti. Tebrik ediyoruz.” Dedi. Uygulamayı ASELSAN haricinde ise SAHA İstanbul, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliğinin bulunduğu çeşitli kurum ve kuruluşlarda kullandı. Uygulama yakın zaman içerisinde yüksek güvenlikli dosya paylaşım özelliğine de sahip olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir