Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Twitter, yeni bir test özelliği olarak aktarılan bir tweete  DM simgesi ekliyor. kullanıcılar, bu düğme sayesinde akıştan ayrılmaya gerek kalmadan tweet sahibine kolaylıkla DM gönderebilecekler. 

Twitter, platformda pek çok özelliği test etmeye devam ediyor. Bir süredir eksi oy düğmesini test eden ve geçtiğimiz günler içerisinde de bu düğmeyi daha fazla kullanıcı için sunacağını duyuran sosyal medya platformu, bu kez de bir tweetten kullanıcıya DM gönderme özelliğini test ettiğini dile getirdi. 

Direkt Mesaj gönderme özelliği test ediliyor

9 3

Twitter, yeni test özelliği aktarılan bir tweette görünecek olan yeni bir DM(Direkt Mesaj) ile cevap simgesiyle kullanıcıların tweet sahibiyle  sadece tek bir dokunuşla direk olarak sohbete geçmeye imkan tanıyor. Akıştan çıkmaya gerek kalmadan DM sohbeti başlatmak, bir tweete yanı vermek çok daha kolay bir hal alacak. Şirket tarafından test edilen bu yeni özellik; ” Bir tweetin yazarına doğrudan yanıt vermek istediğinizde, sohbet başlatmak için zaman çizelgenizden onlara DM göndermeyi kolaylaştırıyoruz.” ifadeleriyle tanıtıldı.

Sosyal medya fenomenleri Rekabet Kurulu’nun gözetiminde

Belirli bir iOS kullanıcıları tarafından test edilen söz konusu bu özelliği bazı kişiler, DM göndermenin bu kadar kolay olmasının kullanıcılara gönderilecek olan negatif mesajları daha da mümkün hale getirmesini eleştirdi. Bu konu ile ilgili olarak bir Twitter sözcüsü, DM üzerindeki kontrollerin her zaman kullanıcı tarafında olacağını ve bu özelliği isterlerse kapatabileceklerini belirttiler. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir