Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lyft’in sürücülerin artan benzin fiyatlarıyla başa çıkmasına yardımcı olmak için sürüşlerine geçici bir ek ücret eklediğini söyledi.

Lyft, ücretlerin kendi tanklarını doldurmaktan sorumlu sürücülere gideceğini söyledi. Şirket, daha fazla sürücünün ne kadar ödemeyi bekleyebileceği konusunda daha fazla ayrıntı vermedi.

Ancak, araç paylaşımlı sürücüler, kazançlarından eksiltmeye neden olan artan benzin fiyatlarından rahatsız olduğu bilinmekte. Dünya genelinde artan benzin fiyatları son dönemde ulaşımdan ticarete kadar pek çok alanı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bu durumun etkileri her ne kadar ülkemizde daha sert bir şekilde yaşansa da yurt dışında da şirketler ve araç kullanıcıları benzin fiyatlarına isyan etmeye başlamış durumda.

Lyft ve Uber sürücüleri isyan ediyor

Bazı araç kullanıcıları Uber ve Lyft’i yükü hafifletmeye çağırırken bazıları ise istifa etmekle tehdit etti. Ücretler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ülke genelinde hızla yükselen gaz fiyatlarına yanıt olarak geliyor.

UBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor

Konuyla ilgili AAA’dan alınan verilere göre, Pazartesi günü bir galon gaz için ulusal ortalama 4.325 dolardı. Bir yıl önce aynı zamanda, ortalama 2.859 dolardı. Bu noktada tarifesine ek ücret ekleyen Lyft’in geçen hafta ABD ve Kanada’da en az iki ay boyunca ücret ve teslimatlara ek ücret ekleyeceğini açıklayan Uber’i takip ettiği yönünde yorumlar yapıldı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz gün Uber’de tarife ücretlerine zam yapmıştı. Şirket, Uber seyahatlerine çıkan yolcuların yolculuk başına 0,45 ila 0,55 dolar arasında bir ücret ödeyeceklerini söylemişti. Uber Eats teslimatlarına 0,35 ila 0,45 ABD Doları ek ücret getirildi. Ancal Lyft’in aksine Uber Cuma günü yaptığı açıklamada, son iki ayda sürücülerde bir azalma görmediğini söyledi.

Peki siz artan benzin fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce savaşın dünya genelinde benzin ve motorine olan etkisi uzun süre daha devam edecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir