UBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor - Haberler - indir.com

UBER ve Lyft Trafiğe Neden Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-11 13:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Kentucky Üniversite ve San Francisco Şehir UBER ve Lyft gibi ulaşım ağlarının trafiği nasıl etkilediği sorusuna yanıt buldu.

UBER ve Lyft gibi profesyonel sürücülerle çalışan uygulamalar çıktığından beri, insanların bir yere giderken ulaşım aracı olarak kendi araçları yerine bu uygulamaları tercih etmesi, ve bireysel araçların eskiye oranla daha az trafiğe çıkarılması, trafik sorunda azaltıcı bir etkiye sahip olduğu düşüncesi ortaya çıkmıştı.

Uber, şehir içi trafik yoğunluğunu artırıyor mu?Uber, şehir içi trafik yoğunluğunu artırıyor mu?

Bu konunun gerçekliği ve UBER ve Lytf uygulamalarında kullanılan araçların trafiği ne oranda azalttığı konusunda birçok araştırma yapılsa da, elde edilen veriler yetersiz olduğundan bu soruya net bir cevap getirmek henüz mümkün olmamıştı. Kentucky Üniversite ve San Francisco Şehir Ulaşım Birimi, uzun zamandır akıllı karıştıran bu soruya yanıt aramak için birlikte bir çalışma yürüttüklerini duyurdular.

Uber Türkiye Kullanıcı Sayısı 5 Kat Arttı

Araştırmayı yapan ekipler, 2010-2016 seneleri arasında şehrin yoğun trafiğe sahip olan rotalarını incelemeye almanın yanı sıra, yetersiz veri sorunuyla da karşılaşmamak için, UBER ve Lyft gibi uygulamaların, tercih ettikleri rotayla birlikte, misafirlerini bulundukları noktadan alma noktasıyla bıraktıkları noktaları da listeleyerek bu soruya net bir cevap bulmak için iki veriyi birleştirerek bir araştırma sürecinden geçirerek verileri analiz ettiklerini açıkladı.

Bununla birlikte elde etmiş oldukları verilere araştırmayı bir adım ileri götüren ekip, bu uygulamaların olmaması halinde trafiğin nasıl olacağı konusunda da bir araştırma yaparak, UBER gibi uygulamalar olmasaydı nasıl bir trafik bizi bekliyor olacaktı” sorusunun cevabını ortaya çıkardı.

Ulaşım Ağları Trafikte Nasıl Bir Etkiye Sahip?

Elde edilen sonuçlar ise, uluslararası ulaşım ağı olan şirketler için pek de sevindirici değil. Yapılan araştırmaya göre, San Francisco’da 2016 senesinde UBER ve Lyft gibi ulaşım ağlarının sık kullanıldığı bölgelerde, trafikte ciddi artışlara neden olduğu ortaya çıktı. Elde edilen verilere göre, bu ulaşım ağları çıktığından beri bir yolcu gideceği yere yüzde 62 oranında daha geç varıyor. Bu ulaşım ağları olmadan ise yolcunun varış noktasına sadece yüzde 22’lik bir oranda geç ulaşacağı belirlenmiş.

Uber Bir ülkede daha faaliyetlerini durdurma kararı aldı

Ulaşım şirketlerinin yer aldığı araştırmada trafikteki ulaşım oranı yüzde 13 oranında azalırken, şirketler olmadığında bu azalma payının yüzde 4’e düştüğü gözlemlenmiş.

Şirket Ulaşım Ağları Neden Trafikte Sorun Oluşturuyor?

Araştırmacılar bunun nedeninin, şirketler tarafından trafiğe çıkarılan araçların sayısının fazla olmasından ve bu ağlara talebin bireysel aracı olanları değil toplu taşıma yolcularından geldiğini söylüyor. Bu uygulamaların yayılmasıyla birlikte araçsız yolcuların toplu taşımaları tercih etme oranlarının azalması ve bisikletli ulaşımlarında ciddi ölçüde düştüğünün altını çizen ekip, bu araçların yolcu alırken ve indirirken de durma sürelerinin trafiğin artışında payı olduğunu açıkladı.

UBER'den basın açıklaması geldi!

Araştırmacılar San Francisco şehrinde trafikte olan araçların yüzde 15’i UBER ve Lyft gibi ulaşım ağlarına ait olduğunu söyledi. Araştırmacılar araç sayılarının her geçen gün arttığını ve bu durumun ileride büyük şehirler için daha ciddi trafik sorunlarına neden olacağını belirtiyor.


İlgili uygulamalar
Lyft, biniciler için 'tüm erişim' aboneliklerini test ediyorLyft, biniciler için 'tüm erişim' aboneliklerini test ediyor
Uber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyorUber Türkiye'deki bazı faliyetlerini durduruyor

PAYLAŞ