AB’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, Nvidia’nın şu anda SoftBank’a ait olan Birleşik Krallık çip tasarımcısı Arm’ı satın almasıyla ilgili “derinlemesine bir soruşturma” başlattı.

Nvidia, bir yıldan fazla bir süre önce Arm’ı 40 milyar dolara satın almak istediğini duyurdu. Komisyon tarafından Çarşamba günü açıklanan soruşturma, anlaşmanın Mart 2022’deki ilk son tarihten önce tamamlanmasının olası olmadığını söyleyen çip şirketleri için en son gerileme. Komisyon, birleşmenin erişimi kısıtlayabileceğinden endişe duyduğunu söyledi. Arm’ın “nötr” çip tasarımları ve bunun yarı iletken endüstrisinde daha yüksek fiyatlara, daha az seçeneğe ve daha az yenilikçiliğe yol açabileceğini söyledi.

Nvidia bir yılda gelirlerini 4 kata kadar artırdı

Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager yaptığı açıklamada, “Arm ve Nvidia doğrudan rekabet etmese de, Arm’ın IP’si Nvidia’nınkilerle rekabet eden ürünlerde, örneğin veri merkezlerinde, otomotivde ve nesnelerin internetinde önemli bir girdidir” dedi ve sözlerine “Analizimiz, Arm’ın Nvidia tarafından satın alınmasının Arm’ın IP’sine kısıtlı veya düşük erişime yol açabileceğini ve yarı iletkenlerin kullanıldığı birçok pazarda bozucu etkileri olabileceğini gösteriyor” ifadelerini ekledi.

Devralma ayrıca ABD, İngiltere ve Çin’deki düzenleyiciler tarafından da inceleniyor. Bir Nvidia sözcüsü konuyla ilgili verdiği demeçte, “Düzenleme süreci aracılığıyla Avrupa Komisyonu ile yakın çalışıyoruz” dedi.“İlk endişelerini ele alma fırsatını dört gözle bekliyoruz ve işlemin Arm’ı hızlandırmaya ve AB de dahil olmak üzere rekabeti ve yeniliği artırmaya yardımcı olacağını göstermeye devam ediyoruz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir