Nvidia bir yılda gelirlerini 4 kata kadar artırdı - Haberler - indir.com

Nvidia bir yılda gelirlerini 4 kata kadar artırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çip ve ekran kartı üreticilerinden birisi olan Nvidia, bu yıl mali anlamda yükselişe geçti. Toplam gelirler tarafından iki kat artan şirket, net kar seviyesinde ise 4 kata kadar artış yakaladı. Her segment için şirketin inanılmaz seviyede büyümüş olduğunu belirtelim. Global pazarda çip sıkıntısı yaşanmasına rağmen fırsatları iyi kullana Nvidia, yeni teknolojilerini de sunarak gelirlerini artırmayı başarmışa benziyor. Onur ödülüne de layık olan Huang şirketi adeta uçurmaya yarıyor.

Nvidia rekor kırmayı başardı

Nvidia RTX 4000 için tarih verildiNvidia RTX 4000 için tarih verildi

Son 3 aylık dilimi kapsayan mali raporlara göre şirketin geliri 6.51 milyar dolar seviyesine erişti. Daha önce ilk kez 5 milyar dolar seviyesini geçen şirket, şimdi ise 6 milyar dolar sınırını geçmeyi başardı. Yıl bazında ise yüzde 65 gibi bir rekor artış karşımıza çıkıyor. Net kar olarak bakacak olursak ise 2.37 milyar dolar gibi bir meblağ ile 4 kat artış olduğunu görüyoruz. 2021 yılı Nvidia açısından mali olarak rekorlar ile geçmiş gözüküyor. Bu başarıda yüzde 85 büyüme yakalayan oyunculuk segmentinin katkısı ise oldukça büyük gözüküyor.

Nvidia bu yıl hem veri merkezlerinden hem de otomotiv teknolojilerinde önemli bir büyüme ivmesi yakalamışa benziyor. Sonraki çeyrekte ise şirketin hedefi artık 7 milyar dolara erişmek olduğu gözüküyor. Rekorlar kırmaya devam eden Nvidia, çip krizinin çözülmesi ile beraber rekorlarını daha da ileriye taşıması bekleniyor.


NVIDIA GeForce Now Türkiye'de ikinci sunucusunu aktif hale getirdi!  NVIDIA GeForce Now Türkiye'de ikinci sunucusunu aktif hale getirdi!  
Nvidia RTX A2000 GPU tanıtıldıNvidia RTX A2000 GPU tanıtıldı

PAYLAŞ