Apple dün gerçekleştirdiği özel etkinlikte yeni bir Apple müzik planı için tanıtım yaptı. Voice Plan olarak tanıtılan yeni servis, ayda 4.99 dolara satılacak.

Müzik dinleme deneyimini daha da geliştirmek isteyen Apple, tanıtımında özel bir abonelik planının daha kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. Voice Plan olarak adlandırılan yeni paket, kullanıcıların uygulamadaki 90 milyon şarkıdan oluşan kataloğa erişmesine ve dinlemek istediği şarkılarda durumuna göre daha hassas ve kişisel seçimler yapmasını sağlıyor.

Müzik deneyimini daha da geliştirmek adına farklı ruh halleri ve aktivitelere göre çeşitli şarkı listeleri oluşturan Apple, böylece kullanıcıların sevebileceği şarkıları keşfedebileceği yüzlerce şarkı listesini de paket dahilinde ücretsiz olarak sunacak. Üstelik özel istasyonların desteklendiği pakette, yeni kullanıcılar seçimlerine bağlı olarak sevebileceği istasyonları dinleme imkanı bulacak.

Voice Plan farkı ne?

Daha iyi bir ses deneyimi elde etmek isteyenler için geliştirilen yeni pakette özellikle Apple Siri entegrasyonu oldukça dikkat çekici. Kullanıcıların deneme süresi boyunca ücretsiz bir şekilde deneyebileceği abonelik, üstelik Siri özellikli tüm aygıtlarda destekleniyor. CarPlay üzerinden bile müzik çalınmasını isteyebilecek olan kullanıcılar, böylece daha gelişmiş özellikleri kullanabilecek. 

Apple editörleri tarafından özel olarak oluşturulmuş listeler, aboneler için özel olarak optimize ediliyor ve böylece kullanıcıların sadece dinlemek istediği müzik türünü seçmesi ile en uygun olan müzik listeleri çalmaya başlıyor. Tanıtıma göre kullanıcıların “Akşam yemeği çalma listesini çal” gibi farklı formatlarda isteyebileceği müzikler, en uygun bir şekilde uygulamada bulunarak çalınabilecek. 

Apple Music Voice Plan hangi ülkelerde kullanılacak?

Voice Plan başlangıç aşamasında tüm ülkelerde desteklenmeyecek. Sonbahar itibariyle uygulamaya eklenecek olan yeni planda desteklenecek ülkeler şöyle; Avustralya, Avusturya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, İspanya, Tayvan, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri.

17 ülkede desteklenecek olan Voice Plan için şu anda Türkiye’ye yönelik herhangi bir planlama bulunmuyor. Ancak ilerleyen dönemlerde daha fazla ülkede kullanılması beklenen Apple Müzik Voice Plan, Türkiye’de de aktif hale getirilebilir. Bu konuda önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamaları beklememiz gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir