Apple, iPhone 15 serisi için yeni bir reklam filmi hazırladı. Ancak yeni reklamın telefonlardaki temel özellik olarak görülen 128 GB’a vurgu yapması eleştirildi.

iPhone 15 serisi ile iyi bir çıkış yapan Apple, reklam çalışmalarına devam ediyor. 2023 yılının Eylül ayı itibariyle tanıtımı yapılan yeni modeller markanın yüksek satış rakamlarına ulaşmasını sağladı. Daha fazla satmak için ürünlerin tanıtımlarına devam eden Apple’ın yeni reklam filmi ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı. Zira reklam filminde iPhone 15’in özellikleri ön plana çıkarılmaya çalışılsa da telefonlar için 128 GB’lık depolama alanına vurgu yapılmış olması Apple için tam ters bir etki yarattı.

Apple’dan Depolama Alanına Vurgu: 128 GB’den Başlayan Seçenekler

Apple’ın paylaştığı yeni reklam filmi şöyle;

Apple yeni reklam filmini çeşitli mecralarda yayınlamaya başlayacak. Bununla birlikte şirketin YouTube kanalında da yer almış durumda. Yukarıdaki reklamda da görülebileceği üzere Apple yeni modellerinde 128 GB’tan başlayan depolama alanları olduğunu ve bu sayede galeri temizliğinin artık yapılmaması gerektiğini söylüyor. Video açıklamalarında ise “128 GB’den başlayan depolama alanına sahip iPhone 15” denilerek reklamın ana fikri belirtiliyor.

Apple'ın Yeni iPhone 15 Reklamı Tepki Çekti
Apple’ın Yeni iPhone 15 Reklamı Tepki Çekti

Giriş Seviyesinde Bile Var!

Akıllı cep telefonları arasında Türkiye ve pek çok ülkede en pahalı modeller olarak ön plana çıkan Apple’ın reklam çalışmalarında 128 GB depolama alanına vurgu yapması kullanıcılar tarafından garipsendi. zira şu anda giriş seviyesindeki modellerin büyük bir bölümünde dahi depolama alanı seçeneklerinde 128 GB yer alıyor. pek çok önemli özelliğe sahip olmasına rağmen reklam filminde bu detayın ele alınması ise Apple’ın başarısız bir pazarlama stratejisi uyguladığını gösteriyor.

Paylaşılan reklam filminin yorumlara kapalı olması ise kullanıcıların bu konuda neler düşündüğünü öğrenmesini engellemiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir