Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı bu yıl 5-9 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirecek. Apple etkinliğin açılış günü olan 5 Haziranda Apple Park’ta geliştiriciler ve öğrenciler  için tüm gün sürecek özel bir kutlama düzenleyecek. Tüm geliştiriciler için WWDC23 ücretsiz. Geliştiricilere destek olma konusunda Apple’ın devam eden kararlılığın bir göstergesi olan etkinlik, geliştiriciler ile Apple mühendislerinin iletişime geçebilme fırsatı sağlayacak ve çalışmalarına destek olabilecek bilgiler sunacak.

137365 phones news feature apple
Dünya Geliştiriciler Konferansı 

Apple Global Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott yaklaşan etkinlik için şu sözleri söyledi:

“WWDC, Apple’da yılın en sevdiğimiz zamanlarından biri çünkü dünyanın dört bir yanından gelen ve bu topluluğu bu kadar olağanüstü kılan yetenekli geliştiricilerle hem online hem de yüz yüze bağlantı kurmak için bir fırsat,WWDC23 şimdiye kadarki en büyük ve en heyecanlı konferansımız olacak. Bu çok özel etkinlikte birçoğunuzu online ve yüz yüze görmek için sabırsızlanıyoruz!”

Apple öğrencileri de destekliyor

WWDC23 kod yazmayı seven her yaştan geliştiricinin ve öğrencinin seviyesini yükseltmeyi hedefleyen birçok Apple programından biri olan Swift Student Challenge ile öğrenci geliştiricileri de destekliyor. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören bir iPad ve Mac uygulaması olan ve Swift programlama dilini öğrenmeyi çok eğlenceli ve interaktif hale getiren Swift Playgrounds yardımıyla, öğrenciler istedikleri konuda bir uygulama oyun alanı geliştirmeye davet ediliyor. Öğrenciler yarışması için 19 Nisan tarihine kadar çalışmalarıyla başvuru yapabilecek. 

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir