Tensor Tower tarafından 2022 yılının ilk çeyreğine dair yeni sektör raporu geldi. Rapora göre Apple’ın uygulamalardan elde ettiği gelir, Google’ın iki katına ulaştı. İşte detaylar.

Sensor Tower Store Intelligence tarafından App Store ve Google Play kapsamında yeni bir derleme yapıldı. Uygulama içi satın almalar, premium uygulamalar ve abonelikler için kapsamlı bir araştırma gerçekleştiren şirket, ayrıntılı raporunu paylaştı. Rapora göre aktif kullanıcı sayısı bazı sektörlerde iki kata varan artış yaşandı.

Android için Spotify indir / iOS için Spotify indir

Android için Snapchat indir / iOS için Snapchat indir

Medikal sektörü zirvede

5

Uygulama kategorilerine yönelik yapılan değerlendirmede, en çok kullanılan 100 mobil uygulama kapsam altına alındı. Bu kapsamda ise medikal sektörü yıldan yıla en büyük büyümeyi yakaladı. Medikalin ardından ise navigasyon, seyahat, Business kategorileri sıralandı.

Uygulama gelirleri sabit kaldı

App Store ve Google Play’de uygulama içi satın almalar, premium uygulamalar ve uygulamalar ve mobil oyunlardaki aboneliklere yönelik küresel tüketici harcamalar 2021 yılının ilk çeyreğine göre sabit kaldı. Sadece yüzde 0,6 oranında artış yakalanan bu alanda, 32,5 milyar dolarlık bir gelir elde edildi. Uygulama gelirlerinde TikTok en büyük gelire ulaşan uygulama olarak dikkat çekti. Çeyrek genelinde uygulamada 821 milyon dolarlık harcama yapıldı.

İşte en çok hasılat yapan uygulamalar

applein uygulama gelirleri googlei katladinbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbsp

App Store ve Google Play’de ilk kez yapılan indirmelerde yıllık bazda yüzde 1,1 artış yaşandı ve 36,8 milyar indirmeye ulaşıldı.

iOS için TikTok indir / Android için TikTok indir

iOS için Instagram indir / Android için Instagram indir

iOS için Facebook indir / Android için Facebook indir

Her iki platform da yaklaşık olarak aynı büyüdü. Apple yıldan yıla yüzde 1,2 artarak 8,5 milyar indirmeye, Google ise yüzde 1,1 artarak 28,3 milyar indirmeye ulaştı. İndirmelere yönelik rapor şöyle;

applein uygulama gelirleri googlei katladinbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbsp 1
Uygulama ve oyunların küresel indirme oranları

Tüketici harcamaları araştırmasında ise yüzde 7,1 oranında düşüş yaşandı. Bu düşüş ile harcamalar ilk çeyrekte 21 milyar dolara geriledi. Google ve App Store, bu düşüş nedeniyle önceki dönemlere göre daha düşük gelirlere ulaştı. Apple, 12.9 milyar dolarlık bir gelir elde ederken, Google, 8.1 milyar dolarda kaldı. Apple, uygulama gelirleriyle de daha iyi bir performans kaydettiğini net olarak gösterdi.

applein uygulama gelirleri googlei katladinbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbspnbsp 2
En çok indirilen uygulamalar

Raporun sonunda sektörel değerlendirme yapan Sensor Tower, “2021’de her iki mağazanın yaşadığı çift haneli yüzde büyümesiyle karşılaştırıldığında, harcama büyümesi 2022’nin ilk çeyreğinde yavaşladı. Bu, COVID-19’un başlangıcında aşırı hızlı büyümenin ardından pazarda normalleşmenin yanı sıra yavaşlayan harcamayı gösteriyor. Artan yaşam maliyeti gibi faktörler bu durumu etkiledi. Bununla birlikte, COVID-19 nedeniyle artış gören kategorilerde yıldan yıla artış devam etti.

iOS için Disney+ indir / Android için Disney+ indir

iOS için Netflix indir / Android için Netflix indir

Android için WhatsApp indir / iOS için WhatsApp indir

Android için Twitter indir / iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir