Apple’ın iPhone 14 serisine özel olarak geliştirdiği Acil Durum SOS uydu özelliği, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilecek. Apple’ın bu özelliği sayesinde kullanıcılar, cep telefonlarından acil durumlarda kapsama alanı dışında olsalar bile acil durum hizmetlerine ulaşabilecek.

Geçtiğimiz yıl ilk olarak ABD ve Kanada’da hizmete sunulan bu özellik, daha sonra Fransa, Almanya, İngiltere ve İrlanda’da hizmete sunulmuştu. Bu özellik, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi geniş kırsala sahip olan bu ülkelerde hayati bir önem taşıyor.

Avustralya’nın İletişim Bakanı Michelle Rowland, “Avustralyalılar, özellikle acil hizmetlere ihtiyaç duyduklarında, bölgesel, kırsal ve uzak bölgelerde bağlı kalmak konusunda tamamen farkındalar.”

“Mobil kapsama alanının olmadığı yerlerde Acil Durum SOS ile uydu üzerinden Triple Zero’ya ulaşabilme yeteneği, Avustralyalıların acil bir durumda bağlantıda kalmasını sağlamak için güçlü bir yedek oluşturuyor.” dedi.

Apple’ın Uydu ile Acil Durum SOS özelliği nasıl aktif edilir?

Apple'ın Uydu ile Acil Durum SOS özelliği Avustralya ve Yeni Zelanda'ya geliyor

Acil Durum SOS uydu özelliğini aktifleştirmeniz için güç ve ses düğmelerine uzun süre basabilir ya da güç düğmesine beş kez hızlıca basarak etkinleştirebilirsiniz. Bir arayüz, kullanıcıya en iyi sinyale ulaşmak için telefonunu hangi yöne çevirmesi gerektiği konusunda yön gösterir. Bağlantı kurulduktan sonra acil servis sağlayıcılar aracılığı ile mesajlaşma arayüzünü açabilir ya da telefonun konumunu iletebilir. İşler planlandığı gibi giderse, acil durum yanıt vericilerin bilgilendirildiğine ve yerinizde kalmanız gerektiğine dair mesaj alırsanız.

Apple,“Geçtiğimiz yıl kullanıma sunulduğundan bu yana, uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliği, kullanıma sunulduğu 12 ülkede zaten hayatları kurtarmaya yardımcı oldu” açıklamasını yaptı. Bu özellik düşük bant genişliği ve hızlı uydu hızları nedeniyle “kısa mesajların bile iletilmesinin birkaç dakika sürebileceği” söyleyerek kullanıcıları uyardı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir